ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Iππότες... μιας άλλης εποχής!

Οι Άγγλοι οπαδοί ύψωσαν ασπίδα προστασίας στο αγαπημένο τους άθλημα

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Πως κάνει το αγαπημένο σας σκυλάκι όταν πατε να του πάρετε την τροφή του ή ακόμη καλύτερα πως κάνει μια μάνα όταν πας να της πάρεις το παιδί της; Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και η αντίδραση των Άγγλων οπαδών, στο άκουσμα της είδησης για την δημιουργία της European Super League!

Εξέδωσαν κοινές ανακοινώσεις (Δες ΕΔΩ), βγήκαν στους δρόμους (Δες ΕΔΩ), ζήτησαν την άμεση παραίτηση των διοικήσεων τους (Δες ΕΔΩ) και γενικά έδειχναν αποφασισμένοι να το τραβήξουν στα άκρα… φτάνει να μην πέρναγε αυτό που ήθελαν οι δώδεκα εκείνες ομάδες.

Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή, απλά να θυμίσουμε ότι την Κυριακή «έσκασε» η βόμβα για την δημιουργία μιας λίγκας, η οποία θα αφορούσε αποκλειστικά τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Από τους δώδεκα ιδρυτές, οι έξι ήταν οι λεγόμενοι «big6» της Αγγλίας και κάπου εκεί έλαβαν δράση οι οπαδοί αυτών των ομάδων…!

Βέβαια όπως αποδείχθηκε, το θέμα δεν χρειάστηκε να πάρει τεράστιες διαστάσεις, αφού μόλις δύο ημέρες μετά, οι διοικήσεις των έξι αγγλικών συλλόγων ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την εν λόγω λίγκα.

Σίγουρα το πως και έκαναν πίσω όλοι αυτοί οι τεράστιοι σύλλογοί είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, καθώς την Δευτέρα το πρωί έδειχναν άτρωτοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις όποιες κυρώσεις.

Επίσης, δεν μπορεί να περάσει αμελητέο το δημοσίευμα της Mundo Deportivo, που αναφέρει ότι οι αγγλικές ομάδες πήραν λεφτά από την UEFA, ούτως ώστε να κάνουν πίσω (Δες ΕΔΩ).

Εμείς προφανώς και δεν μπορούμε να διαψεύσουμε αυτή την είδηση, αλλά εκείνο που σίγουρα μπορούμε, είναι να βγάλουμε το καπέλο στους Άγγλους οπαδούς, οι οποίοι έδρασαν σαν ιππότες μιας άλλης εποχής για να προστατεύσουν το αγαπημένο τους άθλημα… το δικό τους άθλημα, αφού για όσους το ξέχασαν το ποδόσφαιρο ξεκίνησε στη χώρα τους!

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί λοιπόν, έδωσαν μάχη και την κέρδισαν, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχει συνέχεια.

To be continue… που θα έλεγαν και οι πρωταγωνιστές του κειμένου!

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που ετοίμασε η Daily Mail σχετικά με τις αντιδράσεις των οπαδών στην Αγγλία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κωνσταντίνος Νικολάου

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση