ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βλέπει Euro 2024 η Ελλάδα σε ματς κόντρα στην Τουρκία

Μέσω της πρωτιάς στον όμιλό της η Εθνική Ελλάδας, εκτός από την άνοδό της στη LEAGUE B

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε την πορεία της στο Nations League η Εθνική Ελλάδας, καθώς εξασφάλισε την πρώτη θέση που την οδηγεί στη LEAGUE B, άφησε υποσχέσεις μέσω του ποδοσφαίρου που απέδωσε εντός αγωνιστικού χώρου και παράλληλα εξασφάλισε μια δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στο EURO 2024.

Πώς έχει η κατάσταση;

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024 μέσω προκριματικών, τότε «ενεργοποιείται» η δεύτερη ευκαιρία, την οποία εξασφάλισαν και Γεωργία, Τουρκία και Καζακστάν, που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των άλλων ομίλων του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας.

Πάντα, όλες αυτές με την προϋπόθεση ότι δεν προκριθούν μέσω της «κανονικής» προκριματικής φάσης.
Τα ζευγάρια που έχουν ήδη προκύψει στον δρόμο της δεύτερης ευκαιρίας είναι Ελλάδα-Τουρκία (μονός αγώνας στην Ελλάδα στις 21/3 του 2024) και Γεωργία-Καζακστάν. Οι δύο νικητές θα αναμετρηθούν σε τελικό (η έδρα του οποίου θα προκύψει έπειτα από κλήρωση) στις 26 Μαρτίου του 2024.

Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα έδρας, καθώς ήταν δεύτερη καλύτερη πρώτη της LEAGUE C και πάνω από την Τουρκία που τερμάτισε με 13 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Ελλάδα.

Sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nations League: Τελευταία Ενημέρωση