ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Μπορεί τελικά να σταματήσει μια European Super League;»

Το Sky Sports αναλύει

Μπορεί -τελικά- να μπει STOP στις επιθυμίες της European Super League για την δημιουργία μιας νέας ελίτ ποδοσφαιρικής διοργάνωσης; Το Skysports στο κεντρικό του θέμα στο οποίο αναφέρεται στην σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου παραθέτει τα δεδομένα και αναλύει εάν μπορεί να μπει ένα… φρένο στον νέο αυτόν ορίζοντα που φαίνεται να ανοίγει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Υπάρχουν πολλά εμπόδια στην πορεία της Α22, ακόμα κι αν η απόφαση υποδηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να διοργανώσει μια νέα διοργάνωση στην UEFA που μπορεί να λειτουργήσει υπό την αιγίδα της UEFA, και η UEFA να δώσει πλήρη και δίκαιη εξέταση σε αυτόν τον αγώνα», αναφέρει στην αρχή του το κείμενο αυτό και συνεχίζει…

«Αυτά περιλαμβάνουν τη βούληση των συλλόγων, τις υφιστάμενες συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων και της UEFA και το γεγονός ότι η ύπαρξη μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ ECA και UEFA για εμπορικά θέματα αμφισβητεί τουλάχιστον τους ισχυρισμούς της A22 περί μονοπωλίου.

Στην Αγγλία, οι σύλλογοι πρόκειται να απαγορευθούν να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες διοργανώσεις ως προϋπόθεση αδειοδότησης που θα τεθεί από τη νέα ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή του αγγλικού παιχνιδιού, ενώ ο Καταστατικός Χάρτης Ιδιοκτητών της Πρέμιερ Λιγκ που συμφωνήθηκε το 2022 περιέχει επίσης δεσμεύσεις να μην «εμπλακούν στη δημιουργία νέων αγωνιστικές μορφές εκτός των κανόνων της Premier League», αναφέρει.

Στη συνέχεια υπενθυμίζει τις εντονότατες αντιδράσεις που υπήρχαν από τους Βρετανούς φιλάθλους που όπως τονίζει έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να «καταρρεύσει» η αρχική της προσπάθεια.

Η ανάλυση του Skysports καταλήγει:

«Η ερμηνεία του δικαίου της ΕΕ από την απόφαση του Τμήματος Μείζονος Συνθέσεως θα μεταβιβαστεί σε εμπορικό δικαστήριο της Μαδρίτης για να λάβει απόφαση, αφού η ισπανική δικαιοσύνη έκανε την παραπομπή το 2021.

Αυτό το δικαστήριο επέβαλε επίσης διαταγή για κυρώσεις που επέβαλε η UEFA στους εννέα συλλόγους που εντάχθηκαν στη Super League αλλά αργότερα αποχώρησαν. Μένει να δούμε αν η UEFA θα πιέσει με αυτές τις κυρώσεις και ενδεχομένως θα διερευνήσει πιο σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα», αναφέρει.

Πηγή: sport-fm.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση