ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Αυξάνονται οι πιέσεις για Μουντιάλ με 64 ομάδες

Ποια η θέση της FIFA, αρνητική στάση κρατάει η UEFA

Στα κεντρικά γραφεία της FIFA, στη Νέα Υόρκη, ο Τζιάνι Ινφαντίνο συναντήθηκε με αρκετούς πολιτικούς και στελέχη ποδοσφαίρου από την Παραγουάη, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, οι οποίοι ζήτησαν από τον επικεφαλής της παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να υπάρξει αύξηση ομάδων στο Μουντιάλ 2030.

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της ομοσπονδίας CONMEBOL της Νότιας Αμερικής και αντιπρόεδρος της FIFA, τόνισε ότι η ιδέα των 64 ομάδων θα ήταν μια μοναδική προσπάθεια για να σηματοδοτήσει την 100ή επέτειο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ουρουγουάη το 1930.

Η ιδέα των 64 ομάδων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, Ιγνάσιο Αλόνσο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της FIFA τον Μάρτιο.

Την πρόταση για Μουντιάλ με 64 ομάδες, σχολίασε ο πρόεδρος της FIFA, με τον Ινφαντίνο να σημειώνει πως "θέλω να υπογραμμίσω τα λόγια του Αλεχάντρο. Είπε σε όλους μας να σκεφτούμε πώς μπορούμε πραγματικά να το γιορτάσουμε με τον τρόπο που του αξίζει να γιορτάζεται. Έτσι, κάθε ιδέα είναι μια καλή ιδέα. Όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν έχουν συζητηθεί συγκεκριμένες ιδέες".

Ο πρόεδρος της UEFA και αντιπρόεδρος της FIFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, την χαρακτήρισε "κακή ιδέα", λέγοντας ότι θα ήταν επιζήμια για το ίδιο το τουρνουά, αλλά και για τον αντίκτυπό της στην προκριματική φάση, η οποία θα μείωνε περαιτέρω τον κίνδυνο.

Ο πρόεδρος της CONCACAF, Βίκτορ Μονταλιάνι, επίσης αντιπρόεδρος της FIFA, εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδέα, λέγοντας: "Δεν είναι και σπουδαία ιδέα. Προφανώς μπορούν να μελετήσουν όσο θέλουν, αλλά απλά δεν τους φαίνεται σωστό".

Δημοσίευμα της «Olé» έκανε μια προσέγγιση για το πώς θα ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα είχε 16 ομίλους αντί για τους 12 που θα υπάρχουν το 2026. Και οι δύο καλύτερες από κάθε όμιλο θα προκρίνονταν στον επόμενο γύρο, έτσι σε αυτόν τον πρώτο γύρο άμεσου αποκλεισμού θα υπήρχαν 32 ομάδες, ο ίδιος αριθμός που θα προκρίνονταν στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο.

Και ένας από τους ομίλους θα παιζόταν στην Αργεντινή, όπου το στάδιο της Ρίβερ Πλέιτ είχε ήδη ανακοινωθεί επίσημα ως ο τόπος διεξαγωγής αυτού που επρόκειτο να είναι ο πρώτος αγώνας της εθνικής ομάδας. Ένας άλλος όμιλος θα διεξαγόταν στην Ουρουγουάη και η Παραγουάη, η οποία κατασκευάζει ένα νέο στάδιο, θα φιλοξενούσε επίσης έναν όμιλο. Οι άλλοι 13 όμιλοι, φυσικά, θα διεξάγονταν στην Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο, τις χώρες υποδοχής".

aek365.org

 

Μουντιάλ 2026: Τελευταία Ενημέρωση