ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Στάδιο 974»: To πρώτο φορητό γήπεδο αποσυναρμολογείται και πάει αλλού!

Η αναμέτρηση μεταξύ Βραζιλίας και Νότιας Κορέας ήταν η τελευταία που φιλοξένησε

Η Βραζιλία νίκησε τη Νότια Κορέα 4-1 σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι. Ακόμα πιο θεαματική ωστόσο, είναι η ιστορία του γηπέδου που διεξήχθη ο αγώνας, με το... ιδιαίτερο όνομα «Στάδιο 974».

Το γήπεδο αυτό θεωρείται το πρώτο προσωρινό γήπεδο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δημιουργήθηκε δηλαδή, αποκλειστικά για τις ανάγκες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και η αναμέτρηση μεταξύ Βραζιλίας και Νότιας Κορέας ήταν η τελευταία που θα φιλοξενήσει, καθώς αναμένεται να αποσυναρμολογηθεί!

Συγκεκριμένα, το «Στάδιο 974» πήρε το όνομά του από τα 974 κοντέιντερ πλοιών που χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστεί, αριθμός που είναι συμβολικός, καθώς πρόκειται για τον τηλεφωνικό κώδικα του Κατάρ! Αφού ολοκληρώθηκαν οι επτά αναμετρήσεις που είχε αναλάβει να διεξάγει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα κοντέινερ αυτά θα αποσυναρμολογηθούν, και θα σταλούν σε χώρες που χρειάζονται την υποδομή.

Σύμφωνα με την εταιρεία Fenwick Iribarren Architects, η οποία σχεδίασε το συγκεκριμένο γήπεδο και άλλα δύο στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ιδέα ήταν να αποφευχθεί η κατασκευή ενός σταδίου που θα μέινει αχρησιμοποίητο μετά το τέλος του τουρνουά, όπως συνέβη μετά από τα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα στη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

 

Πηγή: sportfm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

All About: Τελευταία Ενημέρωση

Μέσι: Last…dance

Μέσι: Last…dance

Μία δεύτερη και τελευταία ευκαιρία έχει απόψε ο Μέσι για να σηκώσει το τρόπαιο του Μουντιάλ
Θεόδωρος Τσιολάκης
 |  ALL ABOUT