ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουντιάλ: Ποδοσφαιρική πανδαισία στο ΡΙΚ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου

Για ποδοσφαιρική πανδαισία 64 αγώνων που θα μεταδοθούν ζωντανά από τα κανάλια του ιδρύματος μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου έκανε λόγο τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μιχάλης Μιχαήλ, κατά την παρουσίαση του τηλεοπτικού προγράμματος του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Όπως ανέφερε, όλοι οι αγώνες θα πλαισιώνονται από πρόγραμμα pre-game, half-time και post-game με ανάλυση και στιγμιότυπα, με το pre-game να ξεκινά 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα και το post-game να ολοκληρώνεται περίπου 20 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, συμπληρώνοντας πως οι αγώνες και οι εκπομπές θα μεταδίδονται από το ΡΙΚ 1, το ΡΙΚ 2 και το ΡΙΚ HD, οι αγώνες που διεξάγονται στις 9.00 μ.μ. θα μεταδίδονται από το ΡΙΚ 1 και το ΡΙΚ HD, ενώ ο μεγάλος και ο μικρός τελικός θα μεταδοθούν από το ΡΙΚ 1 και ΡΙΚ HD.

Είπε επίσης ότι από 3 έως 19 Νοεμβρίου μεταδίδεται καθημερινά από το ΡΙΚ 2 εκπομπή αφιερωμένη στις 32 χώρες που συμμετέχουν στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ την παραμονή της έναρξης της διοργάνωσης το Σάββατο θα μεταδοθεί εκπομπή διάρκειας μίας ώρας για το παγκόσμιο κύπελλο.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαήλ ενημέρωσε ότι εκτός του παγκοσμίου κυπέλλου το ΡΙΚ έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την επιλογή ενός αγώνα κάθε αγωνιστικής του Europa League και Conference League από το 2024 και μετά, επιφυλασσόμενος να παράσχει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες μόλις ολοκληρωθεί η υπογραφή των συμβολαίων.

Ο Αναπληρωτής Τμηματάρχης των Προγραμμάτων Τηλεόρασης και Προϊστάμενος της Αθλητικής Υπηρεσίας Σάββας Αριστοδήμου συνέχισε λέγοντας πως το φετινό παγκόσμιο κύπελλο διεξάγεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, περίοδο υψηλής τηλεθέασης, με τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων να είναι εξαιρετικά βολικές για το κυπριακό τηλεοπτικό κοινό.

Ο κ. Αριστοδήμου κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθεί τα κανάλια απευθείας από την κεραία του σπιτιού του και όχι μέσα από τις πλατφόρμες διότι λόγω της ταυτόχρονης διαχείρισης πολλών καναλιών υποχρεωτικά συμπιέζουν το σήμα με αποτέλεσμα να πέφτει η ποιότητα.

Προσέθεσε στη συνέχεια πως λόγω της προβολής του αγώνα των 9.00 από το ΡΙΚ 1 δεν θα μεταδίδεται η σειρά «Τρικυμία», ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα έχει μικρότερη διάρκεια, μεταξύ 30 και 35 λεπτών.

Ο κ. Αριστοδήμου αναφέρθηκε επίσης στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το καλοκαίρι του 2023 και τους κυριότερους αγώνες του οποίου θα μεταδώσει το ΡΙΚ, ενώ υπενθύμισε πως το ίδρυμα έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2024 και του 2028, με το μεν να διεξάγεται στη Γερμανία, η χώρα διεξαγωγής του δε θα ανακοινωθεί στο τέλος του 2023.

Συμπλήρωσε ακόμη πως το ΡΙΚ εξασφάλισε τα δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής Κύπρου μέχρι και το 2028, περιλαμβανομένων των προκριματικών των Euro 2024 και 2028, των αγώνων του Nations League, αλλά και των φιλικών αγώνων.

Πέραν του ποδοσφαίρου, ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε πως το ΡΙΚ θα διπλασιάσει τις ώρες μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, με τα τρία κανάλια να μεταδίδουν διαρκώς τους αγώνες και μόνη εξαίρεση τα ειδησεογραφικά προγράμματα.

Επιπλέον, παρουσίασε την ενότητα All Athletics στην επίσημη ιστοσελίδα του ΡΙΚ, η οποία επιτρέπει την διαδικτυακή παρακολούθηση όλων των αθλητικών διοργανώσεων, τα δικαιώματα των οποίων έχει εξασφαλίσει η European Broadcasting Union, με δυνατότητα σχολιασμού και στα ελληνικά.

Κλείνοντας, ο κ. Αριστοδήμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ για την υποστήριξή τους σχετικά με την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τόσο των Europa και Conference League, δεδομένης και της ισχυρής παρουσίας των κυπριακών ομάδων στις εν λόγω διοργάνωση, όσο και των αγώνων της Εθνικής Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουντιάλ 2022: Τελευταία Ενημέρωση