ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαν. Σίτι: Οι διαρροές που την «έκαψαν»

Οι καταγγελίες και όσα έφεραν το διετή αποκλεισμό

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Το μεγάλο παράπονο που εκφράζει η Μαν. Σίτι στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τιμωρία της με διετή αποκλεισμό από τα κύπελλα Ευρώπης, είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια των ερευνών του FFP υπήρξαν διαρροές που ήταν πάντα εις βάρος των θέσεων της.

Ενδεικτικά, στα έγγραφα αναφέρεται πως για τη σεζόν 2013-14 η Etihad συνεισέφερε ποσό £8εκ. στη χορηγία και ο Μανσούρ τα υπόλοιπα £50εκ.

Δυο χρόνια αποκλεισμός για Σίτι!

Κατηγορεί ευθέως τον επικεφαλής των ερευνών πως είχε προδικάσει το αποτέλεσμα και ουσιαστικά κάνει λόγο για μια ποινή προαποφασισμένη. Ποιες ήταν όμως αυτές οι διαρροές και σε τι αναφέρονταν;

Η…ζημιά έγινε από το περιοδικό Der Spiegel, που δημοσιεύει τα αρχεία των περιβόητων football leaks και αποκάλυψε έγγραφα που «έκαιγαν» τη Σίτι.

Το πιο βαρύ από αυτά ήταν κάποια emails και λογαριασμοί που δημοσίευσε και έδειχναν πως ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σείχης Μανσούρ, κρυβόταν πίσω από την υποτιθέμενη χορηγία της αεροπορικής εταιρείας Etihad ύψους £67.5εκ.

Ενδεικτικά, στα έγγραφα αναφέρεται πως για τη σεζόν 2013-14 η Etihad συνεισέφερε ποσό £8εκ. στη χορηγία και ο Μανσούρ τα υπόλοιπα £50εκ. Το ίδιο ίσχυσε και για το 2015-16 σύμφωνα με αναφορές προς τους υπεύθυνους της Σίτι Φεράν Σοριάνο και Σάιμον Πιρς.

Αυτή η διαρροή ήταν που κινητοποίησε την UEFA να ξεκινήσει νέα έρευνα για τη Σίτι με εξεταστική επιτροπή να συζητά με τους ανθρώπους των «πολιτών» και μετά από ακροάσεις δυο ημερών να μην πείθεται πως δεν έπρεπε να ανοίξει υπόθεση.

Να σημειώσουμε πως από πλευράς της Σίτι υπήρξε δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διεξάγονταν οι έρευνες και γενικότερα οι άνθρωποι του Άμπου Ντάμπι γκρουπ θεώρησαν πως ευθύς εξ αρχής το FFP εφαρμόστηκε φωτογραφικά για τους ίδιους ώστε να μην τους επιτρέψουν να βάλουν τα λεφτά που ήθελαν στην ομάδα.

Παράλληλα, ο φερόμενος ως πληροφοριοδότης του Der Spiegel Ρουί Πίντο, αντιμετωπίζει 174 διαφορετικές υποθέσεις(!) που αφορούν σε χακάρισμα, δεδομένα και άλλα τις οποίες και αρνείται.

Πηγές: Περιοδικό Spiegel, Guardian

Τα επόμενα βήματα για τη Σίτι είναι να προσφύγει στο CAS, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να μειωθεί η ποινή της. Βασικά, είναι η μοναδική νομική οδός που της απέμεινε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Τελευταία Ενημέρωση

X