ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Κλοπ σε ένα ...ανοικτό βιβλίο

Το ταξίδι από την παιδική του ηλικία μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ

Το πρόβλημα με τις βιογραφίες είναι πως συνήθως όλα είναι αγγελικά πλασμένα και η τελική ιστορία έχει μια γεύση ωραιοποιημένης αφήγησης για την ζωή του ήρωα της. Ακόμη και εδώ, τα δεδομένα για τον Γιούργκεν Κλοπ είναι διαφορετικά και το βιβλίο «Η ιστορία ενός νικητή» αποτυπώνει την πορεία του χωρίς στρογγυλοποιήσεις.

Το ταξίδι από την παιδική του ηλικία μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ με την Λίβερπουλ είναι καταιγιστικό επειδή διαθέτει πολλές πληροφορίες και δεν είναι απλά μια αφήγηση μέσα στον χρόνο. Η παιδική του ηλικία, τα χρόνια του ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, οι άνθρωποι που τον επηρέασαν και καθόρισαν τον τρόπο σκέψης του δένουν γλυκά μέσα από τις ιστορίες που αποκαλύπτει το βιβλίο.

Ο Raphael Honigstein μίλησε με τους παιδικούς φίλους του Γιούργκεν Κλοπ, με μέλη της οικογένειας του, με συμπαίκτες και ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του και έφτιαξε ένα ιδιαίτερο βιβλίο που σε γεμίζει εικόνες από κάθε κομμάτι της ζωής του Γιούργκεν Κλοπ.

Μέσα από την ιστορία του προπονητής της Λίβερπουλ μαθαίνει κανείς και γιατί το γερμανικό ποδόσφαιρο πέρασε κάποια δύσκολα χρόνια και ποιοι ήταν οι λόγοι της αναγέννησης του. Είναι μια ιστορία που μπορεί να την διαβάσεις σαν μυθιστόρημα και δίνει εξηγήσεις για πολλά βαθιά ερωτήματα για τα συναισθήματα που εμπνέει τόσο το ποδόσφαιρο, όσο και ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ.

Οι 468 σελίδες του βιβλίου που προλογίζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και έχει μεταφράσει ο Γιώτης Παναγιωτάς θα σας κάνουν ποδοσφαιρικά σοφότερους και θα σας ταξιδέψουν στις γωνιές που καθόρισαν τον άνθρωπο και το προπονητή Γιούργκεν Κλοπ.

Πληροφορίες για το βιβλίο και μια γεύση από αυτό στην σελίδα www.dixty.gr όπου μπορεί κανείς να διαβάσει το 2ο κεφάλαιο του βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση