ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κλοπ: «Το μόνο καλό πράγμα για τη Super League είναι ότι δεν έγινε»

Τόνισε πως είναι λάθος και το νέο φορμάτ του Champions League.

Η ιδέα της European Super League άντεξε τελικά μόλις 48 ώρες, προτού μπει ξανά στο… συρτάρι. Το βράδυ της Κυριακής (18/4) έγινε επίσημη η προσπάθεια «σχίσματος» στο χώρο του ποδοσφαίρου και το βράδυ της Τρίτης (20/4) το εγχείρημα αυτό έλαβε άδοξο τέλος. Σταδιακά ολοένα και περισσότερο άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν για τη διοργάνωση εκφράζοντας τη χαρά τους που δεν προχώρησε. Όπως έκανε και ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ ήταν από τους πρώτους που είχε ρωτηθεί μόλις ανακοινώθηκε η δημιουργία της κλειστής λίγκας, εκφράζοντας από τότε την αντίθεση του, όπως είχε κάνει και το 2019.

Πλέον, ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Νιούκαστλ (24/4) αναφέρθηκε ξανά στη διοργάνωση. Παραδέχτηκε το λάθος που έκανε η διοίκηση της Λίβερπουλ και εξέφρασε την ευχαρίστηση του, που τελικά το εγχείρημα δεν προχώρησε. Παράλληλα, όμως, έριξε τα «καρφιά» του στην UEFA. Όπως τόνισε το νέο φορμάτ του Champions League, καθώς θεωρεί υπερβολικά πολλά τα 10 παιχνίδια που θα χρειάζεται να δίνουν οι ομάδες.

«Από αυτά που έχω ακούσει δεν έχει τελειώσει το ζήτημα. Δεν αναφέρομαι στην European Super League αλλά στην αλλαγή του φορμάτ. Δεν μπορείς έτσι απλά να εισάγεις νέες διοργανώσεις. Είναι πολύ καλό που η νέα Super League είναι εκτός, αλλά δεν είναι ωραίο το νέο φορμάτ του Champions League. To πιο θετικό πράγμα για την Super League είναι πως δεν πραγματοποιήθηκε. Θα ήταν πραγματικά άσχημο, ωστόσο θα πρέπει τώρα να προγραμματίσουμε το μέλλον από το να μιλάμε απλά για το παρελθόν. Η UEFA μού έδειξε την ιδέα για το νέο φορμάτ και είπα ότι δεν μου άρεσε. 10 παιχνίδια αντί για 6; Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πώς θα τα χωρέσουμε. Ουδείς μας ρώτησε, εμείς θα πρέπει μόνο να παίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε περισσότερα παιχνίδια από όσα δίνουμε τώρα», ανέφερε ο Κλοπ.

Επίσης, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στη διοίκηση της Λίβερπουλ. Όπως τόνισε, δεν θεώρησε απαραίτητη τη συγγνώμη του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Τζον Χένρι, προς το πρόσωπο του, ενώ ανέφερε πως είναι καλοί άνθρωποι που απλώς έκαναν ένα λάθος. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο δεσμός του συλλόγου με τον κόσμο του θα γίνει ισχυρότερο μέσα από αυτή τη δυσκολία.

«Δεν ήταν απαραίτητη η συγγνώμη από πλευράς του Τζον Χένρι προς το πρόσωπό μου. Ξέρω τους ιδιοκτήτες εδώ και έξι χρόνια, ξέρω ότι υπήρχαν στιγμές που δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις, όπως έγινε και τώρα. Ελπίζω ότι ο δεσμός που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και στους οπαδούς θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός. Δεν είναι κακοί άνθρωποι οι ιδιοκτήτες μας, πήραν απλά μία κακή απόφαση, ας προχωρήσουμε», δήλωσε ο Κλοπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τελευταία Ενημέρωση