ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΟΚ: Επανεκλογή Ανδρέα Μουζουρίδη

Με την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των σωματείων, προς τον πρόεδρο Ανδρέα Μουζουρίδη, έγιναν στο Ολυμπιακό Μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης (16/06) οι διεργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία ήταν και εκλογική για την θέση του προέδρου.

Πριν την έναρξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στην μνήμη του πρώην Πρόεδρου της ΚΟΕ και της ΚΟΚ, Ντίνου Μιχαηλίδη, ενώ τιμήθηκαν για τη προσφορά τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΚΟΚ, Στέλιος Μαρκίδης και το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΚ, Κλεόβουλος Ιωάννου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Ανδρέας Μουζουρίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τα ΜΜΕ, προχώρησε στον απολογισμό της τετραετίας 2018-2022 και τις δράσεις της ομοσπονδίας, ενώ αναφέρθηκε στους στόχους και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα τετραετής θητεία στην ηγεσία της ομοσπονδίας.

Στην αναδρομή του για το έργο της τετραετίας που πέρασε, ο κ. Μουζουρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από το ξεκίνημα της θητείας του του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά για την εξέλιξη και ανάπτυξη της καλαθόσφαιρας και τόνισε ότι στόχοι σε μεγάλο βαθμό έχουν επιτευχθεί ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Επίσης ανέφερε πως ενώπιον όλων, έρχεται μια πολύ απαιτητική τετραετία, που επιβάλλεται να βρει όλους σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στη μεγάλη πρόκληση της διεξαγωγής του ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025. Είναι, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, μια ιστορική ευκαιρία της χώρας μας και του αθλήματος για να αποκομίσουν πολλά και πολλαπλά οφέλη που θα βάλουν γενικότερα την καλαθόσφαιρα σε άλλο επίπεδο.

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΚ, Άθως Αντωνίου, παρουσιάζοντας τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα σωματεία, ενώ ακολούθησε η ανάλυση των δράσεων της ΚΟΚ για την σεζόν 2021-2022 και στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της ομοσπονδίας.

Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Μουζουρίδης ευχαρίστησε θερμά όλα τα σωματεία για την εποικοδομητική τους στάση, τονίζοντας ότι μόνο ενωμένη η Κυπριακή καλαθοσφαίριση θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έρχονται.

Με το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚ, ενώ η πρώτη επίσημη συνεδρία. για τη νέα θητεία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση