ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αξιολόγηση των αθλητών Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα

Έγινε από τη Davidah Koseff, μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολογήσεων του Ισραηλινού Οργανισμού Aθλητισμού για ΑμεΑ

Μετά από αίτημα της Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, διευθέτησε τη κάθοδο στη Κύπρο, το τετραήμερο 8-12/2/23, της κας Davidah Koseff, μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και Επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολογήσεων/ Classifications, του Ισραηλινού Οργανισμού Aθλητισμού για ΑμεΑ , για τις απαιτούμενες μετρήσεις/αξιολογήσεις των αθλητών μας που αγωνίζονται στο άθλημα Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα.

Η αξιολόγηση / Classification, των αθλητών Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, έγινε στη διάρκεια προπονήσεων των τεσσάρων ομάδων μας, Ήφαιστου, Απόλλωνα, ΑΠΟΠ και Nicosia Rollers, (ατομικό επίπεδο), καθώς και κατά τη διάρκεια των αγώνων του Σαββάτου 11/2/23,(ομαδικό επίπεδο).

Βασικό κριτήριο της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των αθλητών, είναι το είδος και ο βαθμός αναπηρίας, καθώς και η ατομική και ομαδική απόδοση των αθλητών στις προπονήσεις και αγώνες.

Εκτός από αξιολογήτρια / Classifier, η κα Koseff, είναι και εξουσιοδοτημένη κλινική εκπαιδεύτρια ( Clinic Classifier), και υπό αυτή την ιδιότητα δίδαξε και εκπαίδευσε Κύπριους ιατρούς Classifiers, σε ειδικό για τον σκοπό ημερήσιο κλινικό εργαστήρι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, η κα Davidah αξιολόγησε και κατηγοριοποίησε τους αθλητές μας, καθώς επίσης εκπαίδευσε και αδειοδότησε τους γιατρούς μας, στη βάση ειδικού προγράμματος και σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον πρόεδρο Ανδρέα Μουζουρίδη, Γεν. Δ/ντη Άθω Αντωνίου και το ΔΣ της ΚΟΚ, για τη βοήθεια τους.

Στη φωτογραφία, αναμνηστικό στιγμιότυπο από τη λήξη των εργασιών του ημερήσιου εκπαιδευτικού κλινικού εργαστηρίου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, Ανδρέα Σμυρίλλη, Κοραλλία Λάμπρου, γιατρό παθολόγο, (μέσο), Davidah Koseff,Classifier (αριστερά) και Κατερίνα Χριστοδούλου Ματσούκα, Φυσίατρο(δεξιά).

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ερασιτεχνικό: Τελευταία Ενημέρωση