ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουζουρίδης:«Θα δηλώσουμε στην Ευρώπη τις ομάδες που δικαιούνται και θέλουν»

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ μίλησε για την πρωτοβουλία που πήραν, τους στόχους της ομοσπονδίας και την διακοπή

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης μίλησε στον ΣΠΟΡΤFM 95.0, στην εκπομπή «pressing» με τους Ανδρέας Βιολάρη και Λούη Νικολάου. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα ανάφερε για την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και γενικότερα την επόμενη μέρα μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Όσο αφορά την πρωτοβουλία:

« Η ιδέα γεννήθηκε από το γεγονός ότι τα σωματεία έκαναν διάφορες προπονήσεις διαδικτυακά. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δώσουμε μπάλες στα παιδιά που αθλούνται στα σωματεία τους, επεξεργαστήκαμε την ιδέα και έτσι θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε παιδί να έχει μία μπάλα στο σπίτι. Οπότε σε συνεργασία με τους χορηγούς μας κάναμε την εισήγηση να δώσουμε 200 μπάλες Παγκύπρια, πριν μία ώρα είχαμε 450 αιτήσεις. Θα αυξηθεί και ο αριθμός στις μπάλες που θα δώσουμε. Προτεραιότητα μας είναι όσοι δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι σήμερα με το άθλημα, όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο σωματείο.»

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και αν είναι εφικτό:

« Ο Κύπριος έχει καλαθοσφαιρικό DNA, το στοίχημα για εμάς είναι να ασχοληθεί με το Κυπριακό μπάσκετ και θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα φέρουμε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα με κάποιες ενέργειες μας. Σίγουρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Τότε δεν υπήρχαν πλατφόρμες. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κοινό και θα τους φέρουμε πίσω. Θέλει κίνητρα το κοινό. Μέχρι σήμερα έχουμε πλέον των 7000 εγγεγραμμένων δελτίων υγείας. Με το restart που θα επιχειρήσουμε μετά την πανδημία, ο κόσμος θα αγαπήσει και την κυπριακή καλαθόσφαιρα, το δικό μας πρωτάθλημα, να το εμπιστευτεί.»

Για την οριστική διακοπή:

« Είχαμε μιλήσει με τους προέδρους πριν πάρουμε την απόφαση και οι εννιά πρόεδροι ταυτίστηκαν με την άποψη της ομοσπονδίας. Σκεφτήκαμε ανθρώπινα και για τους ξένους παίκτες. Είπαμε ότι θα προχωρήσουμε στην ακύρωση των πρωταθλημάτων και τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε μεταγενέστερο στάδιο. Βάλαμε σαν προτεραιότητα την δημόσια υγεία, σκεπτόμενοι την επόμενη μέρα. Οι οικονομικοί πόροι δεν είναι οι ίδιοι με το ποδόσφαιρο. Δεν σας κρύβω ότι ήδη προετοιμαζόμαστε για την νέα περίοδο.»

Για τις αντιδράσεις:

« Δεν ήταν εύκολη απόφαση, υπήρχαν αντιδράσεις. Κάποιοι μιλούσαν για περισσότερα προβλήματα που ίσως δημιουργηθούν ωστόσο θέλαμε μια καθαρή λύση. Νιώθω και καταλαβαίνω όλα τα σωματεία, επένδυσαν ώρα και λεφτά για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, όλοι είχαν στόχους. Το επιχείρημα που δώσαμε είναι ότι δεν θέλαμε να έχουμε πίεση για το πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δεν θέλαμε την αβεβαιότητα ούτε να επηρεαστούν ψυχολογικά οι παίκτες. Ανταλλάζοντας απόψεις πήραμε την λύση με τις πιο λίγες απώλειες.»

Για την FIBA:

« Μας ενημέρωσε ότι αναβάλλονται όλες οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν μπορεί ωστόσο να επέμβει στο τι θα κάνει η κάθε ομοσπονδία. Δεν μας δόθηκαν χρονοδιαγράμματα και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τηλεδιάσκεψη που έχουν σήμερα για να μας δοθούν κάποιες γραμμές.»

Για τις ομάδες που θα βγουν Ευρώπη:

« Θα δηλώσουμε στην FIBA τις ομάδες που δικαιούνται και θέλουν να αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όσο αφορά το αν θα υπάρχει πρωταθλητής, δεν έχουμε αποφασίσει, πρέπει να μιλήσουμε με τις ομάδες.»

Α Κατηγορία Ανδρών: Τελευταία Ενημέρωση

X