Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια μετά τον τραυματισμό του Τζέντι Όσμαν. Ο Τούρκος θα υποβληθεί σε επέμβαση στον μηνίσκο πιθανότατα το Σάββατο και εκεί θα διαπιστωθεί αν θα λείψει 30-40 μέρες (αν γίνει απλή επέμβαση αρθροσκόπησης) ή 4-6 μήνες (αν κάνει συρραφή, όπως ο Γιαν Μοντέρο).
Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά την απώλεια του ηγέτη της ομάδας σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν επίσπευσε τις διαδικασίες για την ενίσχυσή του. Όχι με άλλο τριάρι, αφού ο Όσμαν θα επιστρέψει (πιθανώς και πριν το 2027), αλλά με έναν γκαρντ που ούτως ή άλλως αναζητείτο. Ήδη η διοίκηση του Τέλη Μυστακίδη έχει χτυπήσει την πόρτα του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ προσφέροντάς του ένα τεράστιο συμβόλαιο για δύο χρόνια.
Λέγεται πως η προσφορά ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα τον καταστήσει τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη, πίσω από τον Βασίλιε Μίτσιτς που εισπράττει 6 εκατ. ευρώ από την Χάποελ Τελ Αβίβ, ποσό στο οποίο προστίθενται κάποια μπόνους, ενώ έχει πάρει και ποσοστό μετοχών στο κλαμπ.
Ο 26χρονος γκαρντ (1,96μ.), που είχε αγωνιστεί το 2024 στον ΠΑΟΚ, ζήτησε προθεσμία λίγων ημερών για να απαντήσει θέλοντας να εξαντλήσει τα περιθώρια για να βρει κάτι στο ΝΒΑ. Ωστόσο μετά την αποδέσμευσή του από τους Μπακς στις 19 Οκτωβρίου δεν έχει βρει κάτι αξιόλογο και δεν διαφαίνεται κάτι αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα. Επιπροσθέτως, πολύ δύσκολα θα βρει περισσότερα χρήματα από αυτά που του δίνει ο ΠΑΟΚ. Σημειώνεται πως την περασμένη σεζόν στους Μπακς είχε 5,4 εκατ. δολάρια μεικτά, άρα περίπου 3,5 εκατ. καθαρά.
Στον ΠΑΟΚ θέλουν να έχουν τον παίκτη την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αγωνιστεί το αργότερο στο δύσκολο ματς με Μανρέσα στην Ισπανία (18/11) και το σούπερ ντέρμπι με τον Άρη (21/11) στο Παλατάκι, ενώ ακολουθεί το διάστημα της διακοπής των εθνικών ομάδων, όπου θα μπορέσει να προσαρμοστεί καλύτερα στο σύστημα του Αντρέα Τρινκιέρι.
Την περασμένη περίοδο ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε σε 38 ματς με τους Μπακς, τα 36 ως βασικός, έχοντας 17,4 πόντους, 7,4 ασίστ, 5,2 ριμπάουντ και 2,2 κλεψίματα σε 33,2 λεπτά κατά μέσο όρο. Στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ είχε σε 6 αγώνες κατά μέσο όρο 22 πόντους, 9,3 ριμπάουντ, 6,8 ασίστ, 2,8 κλεψίματα και 1,3 τάπες σε 38 λεπτά κατά μέσο όρο.
Πηγή: sport-fm.gr






























