ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Empower Forward: Νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας τόσο των αθλητών και αθλητριών όσο και των οικογενειών τους

Το κείμενο που ακολουθεί είναι πληρωμένη διαφήμιση εκ μέρους της Stoiximan Cyprus | 18+ | Παιχνίδι είναι, θέλει όρια | https://safergambling.gov.cy/ | Η Stoiximan κατέχει άδεια Κλάσης Β’ από την ΕΑΣ με αριθμό B018

Η Stoiximan ανακοινώνει τη νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Υπευθυνότητας «Empower Forward», σε συνεργασία με τον διάσημο αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος θεωρητικής και πρακτικής υποστήριξης, με στόχο την ενδυνάμωση των αθλητών και αθλουμένων εντός και εκτός γηπέδων και στίβων.

H πρωτοβουλία ξεκινά με την υποστήριξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του νέου πρεσβευτή Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan έως το 2026 και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για την υλοποίηση και υποστήριξη ενεργειών που προωθούν μια αλληλέγγυα κοινωνία, ενθαρρύνοντας παράλληλα τα μέλη της να αναπτυχθούν σε κάθε έκφανση της ζωής τους.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη της ψυχικής υγείας τόσο των αθλητών και αθλητριών όσο και των οικογενειών τους, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των αθλητών κάθε ηλικίας. Μέσω διαφορετικών πρωτοβουλιών και εργαλείων, το πρόγραμμα Empower Forward βοηθά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την ασφάλεια και την υποστήριξη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του αθλητισμού ως παράγοντα που ενισχύει την ανάδειξη θετικών προτύπων για τις νεότερες γενιές.

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος επικεντρώνεται στο ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλητών και στην εξασφάλιση της ψυχικής ευεξίας τους, στοχεύοντας στην αλλαγή του τρόπου προσέγγισης αυτού του θέματος και στην εξάλειψη των κοινωνικών προκαταλήψεων. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και αφορά αρχικά την παροχή δωρεάν πρόσβασης σε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, όπου τόσο ο εκάστοτε αθλητής όσο και η οικογένειά του θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πιστοποιημένους από την Πολιτεία Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας για να συζητήσουν και να λάβουν υποστήριξη γύρω από συναφή ζητήματα.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ιστορίες διακεκριμένων αθλητών και αθλητριών που αφορούν τη διαδρομή τους, θέματα και προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει γύρω από την ψυχική υγεία. Το υλικό θα είναι διαθέσιμο μέσω σύντομων βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος.

Στο επίκεντρο του δεύτερου πυλώνα του προγράμματος Empower Forward βρίσκεται η ενδυνάμωση των νέων αθλητών και αθλητριών, δημιουργώντας ένα ολιστικό πλαίσιο υποστήριξης με στόχο την αθλητική και προσωπική τους εξέλιξη. Μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όπως η ενίσχυση του προγράμματος υποδομής και ανάπλασης εξωτερικών χώρων των Φιλανθρωπικών Συνδέσμων «Φίλοι της Παιδικής Στέγης», θα ενισχυθεί η δυνατότητα άθλησης για τα παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη δημιουργία και τη βελτίωση των χώρων που φιλοξενούν παιδιά σε ανάγκη μέσω έργων ανακαίνισης και δωρεών αθλητικού εξοπλισμού. .

Επιπλέον, θα παρέχονται πανεπιστημιακές υποτροφίες σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών για σπουδές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, με ειδικά κριτήρια όπως η οικονομική κατάσταση και η συμμετοχή στον αθλητισμό. Η λίστα των πιθανών ωφελούμενων θα δίνεται από την Πολιτεία, έπειτα από καταγραφή των οικονομικών στοιχείων τους που υλοποιείται σε ετήσια βάση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Ο αθλητισμός αποτελεί για μένα την κινητήριο δύναμή μου για να εξελιχθώ. Για αυτόν τον λόγο αισθάνομαι πολύ χαρούμενος, που πλέον, σε συνεργασία με τη Stoiximan, ξεκινάμε ένα ταξίδι κοινωνικής προσφοράς με στόχο να υποστηρίξουμε νέους αθλητές και αθλήτριες στην πραγματοποίηση των ονείρων τους».

«Η Stoiximan, από την αρχή της ίδρυσής της, έχει ως όραμα να συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας, με ουσιαστικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Το πρόγραμμα Empower Forward αποτελεί επιβεβαίωση αυτού του οράματός μας, καθώς αξιοποιούμε τον αθλητισμό για ενδυναμώσουμε νέους ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Η συνεργασία μας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αυτό το πρόγραμμα σηματοδοτεί για εμάς την αρχή μιας νέας εποχής στις πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας», δήλωσε σχετικά η Ιωάννα Κοζαδίνου, Corporate Responsibility Senior Manager της Stoiximan.

 

 

NBA: Τελευταία Ενημέρωση