ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολυμπιακός: Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών από την Ευρωλίγκα

Ποινή μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα για τις οφειλές

Την απόφαση να απαγορεύσει προσωρινά στον Ολυμπιακό την πραγματοποίηση μεταγραφών πήρε η Ευρωλίγκα. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει γνωστό ότι πρόκειται για μια ποινή που επιβάλλεται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής για οφειλές της ομάδας.

Η Οικονομική Επιτροπή μέσα στις επόμενες 30 ημέρες θα εξετάσει τα δεδομένα και θα λάβει την απόφασή της.

Στο διάστημα αυτό μέχρι και να υπάρξει η τελική απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωλίγκας οι ερυθρόλευκοι δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα για τον Παναθηναϊκό από τον Απρίλιο 2019.

Στον Ολυμπιακό πάντως εξέφραζαν την απορία τους για την απόφαση της Ευρωλίγκας, τονίζοντας ότι δεν έχουν όφειλες και οικονομικές εκκρεμότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague :

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play.

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης, σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X