
Ελλάδα και Ισραήλ μετρούν αντίστροφα για τους «16» του Ευρωμπάσκετ. Οι δύο ομάδες τυγχάνει να έχουν ως κορυφαίο παίκτη κάποιον που παίζει στη θέση «4» και ξεχωρίζει στο ΝΒΑ. Και μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, αλλά και το αντίπαλο δέος, Ντένι Άβντιγια, κάνει συνεχή βήματα προόδου στο κορυφαίου πρωτάθλημα.
Αμφότεροι κάνουν εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ μέχρι τώρα. Ο Greek Freak στα τρία ματς που αγωνίστηκε έκανε σπουδαία δουλειά μετρώντας 27,7 πόντους (68,9% στα δίποντα, 1/1 τρίποντο, 62,1% στις βολές), 9,7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2,7 λάθη, με +18 σε 28,7 λεπτά κατά μέσο όρο στο διάστημα που αγωνίζεται.
Ο Άβντιγια έπαιξε σε όλα τα ματς του Ισραήλ καταγράφοντας 24,4 πόντους (65,9% στα δίποντα, 32,4% στα τρίποντα και 74,4% στις βολές), 7,6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 3 λάθη και +4,4 όσο παίζει σε 32,7 λεπτά ανά αγώνα.
Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί έντεκα φορές στο ΝΒΑ, με τους Μπακς να έχουν επτά νίκες και τον 24χρονο άσο να έχει δύο ως παίκτης των Γουίζαρντς και άλλες δύο με τους Μπλέιζερς, όπου και ανήκει πια. Σε αυτά τα παιχνίδια, ο Αντετοκούνμπο κυριαρχεί με τρομερά νούμερο: έχει 34,7 πόντους με 63% στα σουτ, 12,5 ριμπάουντ, 7,7 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 1,1 τάπες σε 34,7 λεπτά κατά μέσο όρο. Μάλιστα, στις 3 Ιανουαρίου 2023 είχε καταγράψει την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση πόντων στην καριέρα του στο ΝΒΑ με 55.
Ο Άβντιγια στα υπόλοιπα ματς έχει 12,6 πόντους (με 50,5% στα σουτ), 6,8 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 32,2 λεπτά κατά μέσο όρο. Το καλύτερό του παιχνίδι ήταν και το πιο πρόσφατο που συναντήθηκε με τον Γιάννη, στις 28 Ιανουαρίου, όπου είχε 30 πόντους και 9 ριμπάουντ στη νίκη 125-112.