ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το τζούντο συνεχίζει την ανοδική του πορεία και στις μικρές ηλικίες!

Η Christodoulides Judo Academy πήρε την πρωτιά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U18 και η Kition Judo την πρώτη θέση στα U12 στις διοργανώσεις που έγιναν το Σάββατο

Δύο Παγκύπρια Πρωταθλήματα με μεγάλη συμμετοχή διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο (ΠΟΤ) το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην κλειστή αίθουσα «Ελευθερία». Περίπου 200 τζουντόκα έλαβαν μέρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U18 και στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα για γεννηθέντες το 2008 (U12).

Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου, τόσο στο αγωνιστικό μέρος, όσο και στο οργανωτικό. Η διαιτησία τα πήγε περίφημα, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα λειτούργησε το video replay. Οι συμμετέχοντες και τα σωματεία επέδειξαν ιδιαίτερη αθλητοπρέπεια, προσφέροντας μια όμορφη αγωνιστική ημέρα σε όσους παρευρέθηκαν στα πρωταθλήματα.

Στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U18 έλαβαν μέρος πάνω από 100 αθλητές, με όλα σχεδόν τα σωματεία της ΠΟΤ να εκπροσωπούνται. Το Πρωτάθλημα U18 αποτέλεσε βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή των τζουντόκα στις διεθνείς διοργανώσεις. Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτευσε η Christodoulides Judo Academy με τρία χρυσά και δύο χάλκινα.

Ακολούθως, διεξήχθη το Παγκύπριο Πρωτάθλημα για τζουντόκα γεννηθέντες το 2008, με συμμετοχή σχεδόν 100 αθλητών. Την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων με τρία χρυσά και ένα χάλκινο πήρε η ακαδημία Kition Judo. Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε βασικό κριτήριο για διεκδίκηση θέσεων από τζουντόκα στα αθλητικά σχολεία.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Σώτος Τρικωμίτης, δήλωσε: «Όλα κύλησαν πολύ ομαλά στο οργανωτικό τομέα, κάτι που αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται απ΄ όλους στην ομοσπονδία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Κύπρου για την πολύ καθοριστική στήριξη, καθώς και τη Suzuki. Στην Ομοσπονδία και τα σωματεία-μέλη μας θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, για να φέρουμε ακόμη ψηλά το άθλημα του τζούντο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X