ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Υψηλού επιπέδου ανταγωνισμός στο «0-2.000 Challenge» του Troodos Sports Festival

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου

Σπουδαίες συγκινήσεις και υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό επιφύλασσε η 10η ποδηλατική ανάβαση «0-2.000 Challenge» η οποία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου από την Activate Cyprus και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους στο πλαίσιο του 13ου Troodos Sports Festival, το οποίο ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου με το Mountain Bike Kids Festival.

Το διήμερο αγώνα κέρδισε ο Ρώσος επαγγελματίας ποδηλάτης της INEX Team, Ilnur Zakarin σε 2:40:03 μπροστά από τον 17χρονο συμπατριώτη του Bogdan Zabelinskiy του Αγίου Μνάσωνα που διένυσε τα 87.1χλμ τω δύο ετάπ σε 2:52:30. Ο Zabelinskiy είναι γιος της κατόχου τριών Ολυμπιακών μεταλλίων Οlga Ζabelinskaya, διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και μιλάει ελληνικά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μιχάλης Θεοχάρους (2:57:29) του Ποδηλατικού Ομίλου Αμμοχώστου, ενώ τέταρτος ήταν ο Aydar Zakarin, αδελφός του Ilnur, σε 2:59:57. Και οι τέσσερις πρώτοι αγωνίστηκαν με την κυπριακή σημαία.

Zabelinskiy και A. Zakarin ήταν στο «1-2» του πρόσφατου μεγάλου ποδηλατικού αγώνα Skoda Cyprus Gran Fondo. Στις Γυναίκες οι συμμετοχές ήταν περιορισμένες με την Anna Bicskei να κερδίζει την κατηγορία σε 3:30:47, επίδοση που την έφερε στο Νο17 της γενικής κατάταξης.

Πρωταγωνιστής ο Μιλτιάδης

Μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας ήταν ο Κύπριος πρωταθλητής και επαγγελματίας ποδηλάτης Ανδρέας Μιλτιάδης ο οποίος κέρδισε την ανάβαση 63.7χλμ (από τη Λεμεσό στην κορυφή του Ολύμπου) σε 1:39:10, αφήνοντας 36’’ πίσω του τον I. Zakarin και 11 λεπτά πίσω τον Zabelinskiy. Με τη νίκη αυτή ο Μιλτιάδης πήρε ρεβάνς από τον Zakarin που τον είχε κερδίσει στην ίδια διαδρομή το 2020, ενώ ο Ρώσος ήταν νικητής της μεγάλης ανάβασης και το 2021, χρονιές κατά τις οποίες λάμβανε μέρος στον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του – φέτος λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών δεν μετέχει σε επαγγελματικούς αγώνες.

Ο Μιλτιάδης εμφανίζεται πολύ βελτιωμένος τα τελευταία χρόνια, ζει μόνιμα και προπονείται στην Ισπανία και αγωνίζεται σε μεγάλους αγώνες ανά την Ευρώπη.

Το ετάπ του Καλοπαναγιώτη

Το πρόγραμμα της Κυριακής (05/6) περιλάμβανε το δεύτερο ετάπ, μια ανάβαση 23.4χλμ από τον Καλοπαναγιώτη στον Όλυμπο με νικητή τον Ilnur Zakarin, δεύτερο τον Zabelinskiy και τρίτο τον Χριστόδουλο Άχα.
Οι απονομές και των δύο ημερών έγιναν στο Troodos Hotel.

Συνολικά έλαβαν μέρος πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών με τους 50 να μετέχουν και στις δύο ημέρες.

Το Σάββατο (04/6) έγινε και ο αγώνας χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας «0-1.000» με τερματισμό στο Πέρα Πεδί τον οποίο κέρδισε ο Λοΐζος Χατζηπαυλής του Ποδηλατικού Ομίλου Αμμοχώστου.

Πλήρη αποτελέσματα στο www.activatecyprus.com.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν η ασφαλιστική Atlantic, τα συμπληρώματα NAMED SPORT, το Troodos Hotel και το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη, ενώ τελούσε και φέτος υπό την αιγίδα της ΚΟΠΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση