ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με το «Δείπνο Hercules» η ΕΑΚ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητικού Συντάκτη

H μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων χρόνων

Με τη μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων χρόνων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 το ετήσιο «Δείπνο Hercules» προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητικού Συντάκτη. Το δείπνο έλαβε χώρα στο Κτήμα Ονειράμα στην Κοφίνου και το διοργάνωσε η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), με οικοδεσπότη της βραδιάς την Hercules Group.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητικού Συντάκτη εορτάζεται διεθνώς στις 2 Ιουλίου, επέτειο κατά την οποία ιδρύθηκε το 1924 η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικού Τύπου (AIPS). Φέτος, έκλεισαν 99 χρόνια από την ίδρυση της AIPS, με το 2024 να αποτελεί τα 100χρονα των αθλητικών συντακτών.

Τίμησαν με την παρουσία τους

Από δημοσιογραφικής πλευράς, πάνω από 65 μέλη της ΕΑΚ έδωσαν το παρών τους, ενώ παρευρέθηκαν και έξι Τουρκοκύπριοι αθλητικογράφοι. Παρόντες ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ο ανώτερος λειτουργός τηλεοπτικών προγραμμάτων και προϊστάμενος αθλητικής υπηρεσίας ΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος.

Τους αθλητικούς συντάκτες τίμησε με την παρουσία της η αθλητική ηγεσία της Κύπρου. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων από τον ΚΟΑ ο πρόεδρος Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλής, τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Κάλλη Χατζηιωσήφ, Σωτήρης Αδάμου και η γενική διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη. Από πλευράς ΚΟΕ, ο πρόεδρος Γιώργος Χρυσοστόμου, ο αντιπρόεδρος Γιώτης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου, και τα μέλη του Ε.Σ. Ανδρέας Θεοφυλάκτου, Οδυσσέας Πατσαλίδης. Το Παραολυμπιακό Κίνημα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανδρέας Καμαρλίγγος, ο αντιπρόεδρος Ευθύμιος Πολυδώρου, ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Ρουμπάς, ο ταμίας Νίκος Δημητρίου, και το μέλος Αντώνης Αντωνίου.

Παρόντες επίσης οι πρόεδροι των ομοσπονδιών στίβου Περικλής Μάρκαρης, χάντμπολ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, κανό Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, του συνδέσμων προπονητών Άντρος Κουλουμπρής, οι πρώην πρόεδροι του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης και Πάμπος Στυλιανού, ο πρόεδρος των Olympians Κώστας Παπακώστας, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης. Ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού Λοΐζος Μαυρουδής και ο δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας Βαλέριος Δανιηλίδης, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συνδέσμων, ομοσπονδιών και σωματείων.

Ευχαριστίες στην Άννα Κούμα

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στο καλωσόρισμά του, ευχαρίστησε θερμά τον οικοδεσπότη της βραδιάς, τον Ηρακλή Ηρακλέους, και την ομάδα του για την άριστη φιλοξενία, στο ετήσιο «Δείπνο Hercules». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της ΕΑΚ, για τη μεγάλη τους στήριξη.

Το Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου που εκπροσωπήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. Χαράλαμπο Χρήστου και Ισίδωρο Μακρίδη.

Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision που εκπροσωπήθηκε με τον αντιπρόεδρο Χάρη Μίλλα και τα μέλη του Δ.Σ. Παναγιώτη Βασιλείου, Αργύρη Αργυρού, Νίκο Λαούρη, Μαρία Αντωνίου Χάματσου, την Unicars που εκπροσωπήθηκε με τον Κωνσταντίνο Ανανιάδη και την Τράπεζα Κύπρου.

Και τους Χορηγούς και Υποστηρικτές, Carlsberg, Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, CNP CYPRIALIFE η οποία εκπροσωπήθηκε με τους Ανδριανή Καλλιμάχου, Χρίστο Απέγητο, Γεώργιο Γεωργίου, Σταύρο Γεωργίου και Λάζαρο Ιακώβου και την Psaltis Auto Parts την οποία εκπροσώπησε ο Νικόλας Ψάλτης.

Το Δ.Σ. της ΕΑΚ τίμησε την επί σειρά ετών γραμματέα της ΕΑΚ Άννα Κούμα, η οποία από φέτος θα αλλάξει καθήκοντα και θα εμπλακεί αποκλειστικά στη διοργάνωση της Γιορτής Αρίστων. Στην Άννα Κούμα δόθηκε αναμνηστικό από την οικογένεια της ΕΑΚ, στην οποία η ίδια ανήκει μέσα από τη δράση της εδώ και πολλά χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Ηρακλής Ηρακλέους, της Hercules Group, ως οικοδεσπότης της βραδιάς, ευχήθηκε στους αθλητικούς συντάκτες χρόνια πολλά, ενώ αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την ΕΑΚ και σημασία ο κυπριακός αθλητισμός να πορεύεται ισχυρός.

Στο περιθώριο της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν και κληρώσεις, τόσο για όλους τους παρευρισκόμενους όσο και αποκλειστικά για τα μέλη της ΕΑΚ. Η Hercules πρόσφερε δώρα σημαντικής αξίας, η Cytavision δύο δωροκουπόνια αξίας 100 ευρώ το ένα και η Psaltis Auto Parts ένα δωροκουπόνι αξίας 100 ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση