ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απονέμονται τα Δ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία, στην έναρξη του 34ου Συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ

Ανοίγει το βράδυ της Τρίτης, η αυλαία

Ανοίγει το βράδυ της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου 2023, η αυλαία ενός ιδιαίτερου τριημέρου για την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), καθώς θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του 34ου Συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ, όπως και οι βραβεύσεις για τα Δ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει στις 18:00 με τις εισαγωγικές ομιλίες και ιστορική αναδρομή στο 34ο Συνέδριο, ενώ ο ερευνητής Χρύσανθος Χρυσάνθου θα αναφερθεί στη συλλογή στοιχείων για την ετοιμασία του επετειακού βιβλίου για τα 50 χρόνια της ΕΑΚ.

Στις 19:30 θα ακολουθήσει η εκδήλωση για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία, τα οποία πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά η ΕΑΚ με σκοπό την ανάδειξη της ποιοτικής δουλειάς των αθλητικών συντακτών.

Οι δυο εκδηλώσεις, όπως και οι υπόλοιπες εργασίες του 34ου Συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, θα διεξαχθούν στον «Πολυχώρον Αττικόν» στην Πάφο. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της ΕΑΚ στο Youtube και στη σελίδα της ΕΑΚ στο Facebook.

Oι νικητές στις επτά κατηγορίες των Δημοσιογραφικών Βραβείων:
1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»
Νικητής: Μάριος Γρηγορίου
Δεύτερη θέση: Γιώργος Μιχαήλ

2. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση»
Νικητής: Κωνσταντίνος Κυπριανού
Δεύτερη θέση: Κωστάκης Σαββίδης

3. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση»
Νικητής: Μιχάλης Κοντογιώργης
Δεύτερη θέση: Αναστασία Καρεκλά

4. «Αρθρογραφία»
Νικητής: Ανδρέας Απόστρατος
Δεύτερη θέση: Χαράλαμπος Παρπεττάς

5. «Αφιέρωμα»
Νικητής: Δημήτρης Γιόκκας
Δεύτερη θέση: Χρίστος Θεοχάρους

6. «Συνέντευξη»
Νικητής: Θεόδωρος Κόμπος
Δεύτερη θέση: Μάριος Πολυδώρου

7. «Audiovisual»
Νικητής: Σάββας Πηλακούτας
Δεύτερη θέση: Βόρις Καραγιάννης

Πέραν των νικητών στις επτά κατηγορίες, στα πλαίσια των Δ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων την Τρίτη, θα δοθούν τιμητικές βραβεύσεις στους συντελεστές της εκπομπής «Αθλητικό Πανόραμα» του ΡΙΚ, τον Fevzi Beyar και τον Άθω Παπαμιχαήλ, καθώς και στους Λάκη Αντωνιάδη, Νίκο Γερμανό, Άντρο Ευαγόρου, Χρίστο Ζαβρό, Πέτρο Μελαΐση, μ. Τάκη Τσαμαδό, Λεόντιο Χατζηβασίλη και Άκη Χατζήκυριακο, που ήταν πρωτεργάτες της αθλητικογραφίας στην επαρχία της Πάφου.

Το έπαθλο «Γραφείο Τύπου» θα παραδοθεί στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕΑΣ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου), ενώ με την ειδική διάκριση «Media Facilities» θα τιμηθεί το Στάδιο «Άλφαμεγα».

Ευχαριστίες για το Συνέδριο

Για να μπορέσει η ΕΑΚ να διοργανώσει το 34ο Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ και μαζί τα Δ’ Δημοσιογραφικά Βραβεία στην Πάφο, είναι καθοριστική η εξαιρετική στήριξη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. ΚΟΑ και ΕΑΚ είναι σταθερά συνοδοιπόροι εδώ και μισό αιώνα!

Τις εργασίες του Συνεδρίου στηρίζει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Χορηγοί είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Cytavision, καθώς και το Anemi Hotel & Suites. Υποστηρικτές είναι ο Δήμος Πάφου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Οι χορηγοί της ΕΑΚ

Η ΕΑΚ ευχαριστεί θερμά και τους διαχρονικούς χορηγούς της, για την όλη στήριξή τους στις δράσεις της οργάνωσης μας.
Τον Μέγα Χορηγό, ΟΠΑΠ Κύπρου.
Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές, Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου.
Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές, Υπεραγορές Άλφαμεγα, Carlsberg, CNP CYPRIALIFE, Hercules, Psaltis Auto Parts.
Και τον σπουδαίο μας συνεργάτη αυτό τον μισό αιώνα, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου

Όσον αφορά στις εργασίες του 34ου Συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της ΕΑΚ για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της, θα αρχίσουν από την Τετάρτη (01/11) το πρωί. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν οι συνθήκες απασχόλησης των αθλητικών συντακτών σε Κύπρο και Ελλάδα, η κάλυψη του γυναικείου αθλητισμού, η συμμετοχή των κυπριακών ομάδων στην Α’ Εθνική, η Ολυμπιακή προετοιμασία, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που θα φιλοξενήσει η Κύπρος, η Ολυμπιακή προετοιμασία και ο αθλητικός τουρισμός στην Πάφο.

Το Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ διεξαγόταν ανελλιπώς μέχρι την προσωρινή διακοπή του την προηγούμενη δεκαετία και πέρσι αναβίωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο των 70χρονων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Στην Κύπρο, για τις εργασίες του συνεδρίου θα βρίσκονται οκτώ μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος Βαγγέλης Ιωάννου, ο β΄ αντιπρόεδρος Μάνος Σταραμόπουλος, η γενική γραμματέας Ασπασία Βελονάκη και τα μέλη του συμβουλίου Αντώνης Παπουτσάκης, Δημήτρης Κανελάκης, Κώστας Τουτσίδης, Άκης Δημάκος.

Στη χώρα μας θα έρθει ο αντιπρόεδρος της AIPS Γιάννης Δάρας καθώς και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Γιαννόπουλος και του Euronews Γιάννης Γιαγκίνης.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν και αρκετά μέλη της ΕΑΚ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση