ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

26ος Logicom Cyprus Marathon

Το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Πάφου

Πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής του 26ου Logicom Cyprus Marathon, με την πόλη της Πάφου να προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους χιλιάδες δρομείς που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Το αθλητικό αυτό γεγονός, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1999, αναδεικνύεται σε ένα από τα πλέον δημοφιλή του νησιού, προσελκύοντας σημαντικές συμμετοχές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Η κεντρική διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon θα λάβει χώρα την Κυριακή, 3 Μαρτίου, και συμπεριλαμβάνει τέσσερις αγώνες δρόμου: το Μαραθώνιο (42,195 μέτρα), τον Ημιμαραθώνιο (21,098 μέτρα), τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ και τον Οικογενειακό Αγώνα απόστασης 5 χλμ. Ο Μαραθώνιος θα έχει αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού, ενώ οι άλλοι τρεις αγώνες την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Όλοι οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία, διανύοντας μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής περιοχής της Πάφου, με τερματισμό την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Πέραν των αγώνων της Κυριακής, το Σάββατο, 2 Μαρτίου, θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας δρόμου «Charity Kids’ Race», ο οποίος θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για άτομα με αυτισμό. Επιπλέον, την Τρίτη, 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το «Cyprus Wine Run», ένας αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων που περνά μέσα από τους αμπελώνες και τα γραφικά σοκάκια του χωριού Πολέμι της Πάφου, και έχει εκκίνηση και τερματισμό το ιστορικό κτίριο Μετόχι.

Η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «You Run, We Plant», στα πλαίσια της οποίας για κάθε δρομέα που θα ολοκληρώσει την απόσταση, τερματίζοντας τον αγώνα του Μαραθωνίου, θα φυτευτεί ένα δέντρο. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών, που είναι και η πρώτη κοινότητα από την οποία περνά η διαδρομή του Μαραθωνίου, και έχει ως στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Κλείνοντας, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης. Μέγας χορηγός του Μαραθωνίου για 10η συνεχόμενη χρονιά, είναι η εταιρεία Logicom, ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και ο Δήμος Πάφου είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Logicom Cyprus Marathon. Παράλληλα τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρείες DHL Express Κύπρου, η Scaffolding Solutions, η Volvo, το κανάλι ΟΜΕΓΑ, η ICE POWER, η 361, η Ronhill, ο Super Sport FM, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Αγρός», η μπύρα Λέων, και πολλές άλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.logicomcyprusmarathon.com

Ραντεβού στην Πάφο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση