ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
20° Λευκωσία,
28 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Χατζηγεωργίου: «Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες μας στο Τουρνουά»

Ο Κύπριος προπονητής σχολίασε για το «Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open - Grade 1»

Ολοκληρώθηκε το Παγκύπριο πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open - Grade 1» με απόλυτη επιτυχία, μιας και τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε ανταγωνισμό το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κύπριος προπονητής της Masters Tennis Academy, Γιάννος Χατζηγεωργίου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το Τένις, τις δυσκολίες που πέρασε και το τουρνουά «Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open - Grade 1»: «Υπήρξε μεγάλη αποχή και οι αθλητές όλοι επηρεάστηκαν. Έχασαν το ρυθμό τους από προπονήσεις και αγώνες. Απ’ τα μέσα Μαΐου ξεκίνησαν τις προπονήσεις και στο τουρνουά το δικό μας, και παρά τις δυσκολίες, ένεκα του καιρού αλλά και των μέτρων, οι συμμετοχές ήταν πολλές. Είχαμε 19 κατηγορίες από αγόρια και κορίτσια κάτω των 12, μέχρι άντρες. Είχαμε περίπου 200 αθλητές. Τηρούσαμε όλα τα πρωτόκολλα και τα πήγαμε πολύ καλά. Παρακολουθήσαμε στο τέλος της ημέρας και καλό τένις».

Αν ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες του για τη συμμετοχή: «Για να είμαι ειλικρινής ναι. Δεν είναι μόνο η πανδημία αλλά και η εποχή. Τον Αύγουστο η Λευκωσία δεν έχει μπόλικο κόσμο, όμως ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες μας».

Για το επίπεδο στην Κύπρο: «Υπάρχει αύξηση και σε ποιότητα και σε αριθμό. Τα δύσκολα ξεκινούν μετά τα 17 εκεί που χρειάζονται πολλά χρήματα, για να ταξιδεύουν και να έχουν και προπονητές. Το κράτος δεν μπορεί να τους βοηθά όλους και έτσι συμβάλει πάντα η οικογένεια. Στο εφηβικό επίπεδο έχουμε πολλούς αθλητές που είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Για το αν υπάρχουν παιδιά στον προθάλαμο του επαγγελματικού: «Ναι υπάρχουν περιπτώσεις και γίνονται προσπάθειες. Πιστεύω πως στο σύντομο μέλλον θα έχουμε κάποιον ή κάποιους αθλητές που θα μας αντιπροσωπεύσουν στα Tour. Είναι ο Πέτρος Χρυσοχόος, ενώ είναι και 2-3 16χρονοι που έχουν πολύ καλή κατάταξη στα junior. Είναι και η Ραλούκα που έφθασε σε κάποια φάση στο νούμερο 200».

Για τους στόχους της Masters Tennis Academy Open: «Οι στόχοι της Masters Tennis Academy είναι να συνεχίσουμε την καλή δουλειά και την επαγγελματική. Έχουμε αθλητές όπως η Ραλούκα και άλλα 2-3 παιδιά που μπορούν να διαπρέψουν στο εξωτερικό. Επίσης σαν ακαδημία θέλουμε να διοργανώνουμε τουρνουά για να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο τα παιδιά μας και όλοι αθλητές να μπορούν να αγωνίζονται εδώ στην Κύπρο».

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση