ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ψηλά, ψηλότερα, ο Στυλιανός!

Ο 18χρονος πρωταθλητής της Masters Tennis Academy κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα «ITF Juniors U18, κατηγορίας J3»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Η σταθερά ανοδική πορεία του 17χρονου (γεννήθηκε στις 4/11/2004), πρωταθλητή της Masters Tennis Academy, Στυλιανού Χριστοδούλου συνεχίζεται με νέες, ακόμα μεγαλύτερες, επιτυχίες.

Ο νεαρός πρωταθλητής μας κέρδισε το πρώτο στην καριέρα του, διεθνές τουρνουά της ITF – U18 κατηγορίας J3. Στον τελικό του διεθνούς πρωταθλήματος Αντισφαίρισης «ITF Juniors U18 2022» κατηγορίας J3 που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αμμοχώστου στην Λεμεσό, νίκησε τον Ιταλό Πίτερ Μπουλτορίνι, ένα αθλητή που είναι στους top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

197 συμμετοχές από 33 χώρες!

Το Πρωτάθλημα ήταν πολύ ψηλού επιπέδου με 197 συμμετοχές από 33 χώρες! Με τη νίκη του στον τελικό ο Στυλιανός ανέβηκε στους 431,25 βαθμούς και βρίσκεται στην θέση 116 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι ο 7ος τίτλος του ITF. Το 2021 κέρδισε 6 τίτλους, ένα κατηγορίας J5 και 5 τίτλους στην κατηγορία J4. Κέρδισε επίσης και το εθνικό πρωτάθλημα των ανδρών!

Παιδί της Masters Tennis Academy

Ο Στυλιανός Χριστοδούλου είναι παιδί της Masters Tennis Academy, στις οποίες εντάχθηκε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους (2013) σε ηλικία εννιά χρόνων. Με προπονητή του τον Γιάννο Χατζηγεωργίου παρουσιάζει σταθερή πρόοδο και ανεβάζει σταθερά την θέση του (ranking), στην παγκόσμια κατάταξη.

Γιάννος Χατζηγεωργίου: Αναγκαία η εξεύρεση χορηγών

Ο προπονητής του Στυλιανού Χριστοδούλου στη Masters Tennis Academy, Γιάννος Χατζηγεωργίου, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πίστη του στην εξαιρετική προοπτική του 18χρονου πρωταθλητή και τόνισε τη μεγάλη ανάγκη εξεύρεσης χορηγών αφού ο Στυλιανός θα συνεχίσει σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

«Ο Στυλιανός απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει καλές πιθανότητες για να εξελιχθεί περεταίρω και να φτάσει πολύ ψηλά. Τώρα είναι η πιο κρίσιμη φάση της καριέρας του. Θα πάει πλέον σε φουλ επαγγελματικό επίπεδο και θα συμμετάσχει σε διοργανώσεις στο εξωτερικό όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με επαγγελματίες αθλητές πολύ ψηλού επιπέδου.

Στο πλάνο μας είναι η συμμετοχή του μέχρι τέλος Μαΐου σε 3 – 4 πρωταθλήματα κατηγορίας J2 και J1 προκειμένου να κερδίσει βαθμούς που θα του επιτρέψουν να λάβει μέρος στο Ρολάν Γκαρός και στο Γουίμπλεντον. Είναι οπωσδήποτε ένας δύσκολος στόχος αλλά εφικτός. Η επόμενη συμμετοχή του θα είναι σε τουρνουά στην Γαλλία ή στην Ολλανδία την δεύτερη εβδομάδα Απριλίου.

Αντικειμενικά ο Στυλιανός είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε στα Juniors. Είχε πέρσι μια εξαιρετική χρονιά στην κατηγορία των Juniors ενώ άρχισε να συμμετέχει και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα Futures. Κατάφερε να κερδίσει 3 ITP βαθμούς που αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα και δείχνει το επίπεδο και την προοπτική του.

Αν βρει τους χορηγούς που χρειάζεται είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνει πολλές φορές περήφανους με τις επιτυχίες του.»

Προσπάθειες για υποτροφία

Μαθαίνουμε ότι γίνονται παράλληλα προσπάθειες από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για να δοθεί μια καλή υποτροφία στον Στυλιανό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι την αξίζει. Ευχόμαστε να βρει σύντομα και τους χορηγούς που θα του επιτρέψουν να «πετάξει» ψηλότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση