ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού: Ένα «αστεράκι» που λάμπει στο Τένις

Η 12χρονη πρωταθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου κέρδισε 2 τελικούς στο Tennis Europe U12, Petrolina G2!

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας (δες εδώ) αναφερθήκαμε στην δωδεκάχρονη Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου (στην Λεμεσό), πρωταθλήτρια στα U12 και τη μεγάλη προοπτική της αφού διαθέτει και το ταλέντο και τις ικανότητες για να φτάσει πολύ ψηλά και να τιμήσει τη μικρή μας πατρίδα στο εξωτερικό.

Η μικρή πρωταθλήτρια με την εκπληκτική για την ηλικία της ψυχραιμία της όταν αγωνίζεται και την ικανότητα να ξεπερνά όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν στους αγώνες της, στο διήμερο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου κέρδισε δύο τελικούς στο Tennis Europe U12, Petrolina G2, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας (Larnaca Tennis Club).

Την Παρασκευή κέρδισε το doubles με συμπαίκτρια της την Ουκρανή Αlexandra Shreider. Το Σάββατο νίκησε την Ουκρανή πρωταθλήτρια με 6-2, 4-6 και 12-10 σε ένα συγκλονιστικό τελικό.

Στο τρίτο set (Tie break), έχανε με 9-6 και 10-9 και όμως είχε τις ψυχικές δυνάμεις να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα κερδίζοντας με 12-10! Είναι το τέταρτο Ευρωπαϊκό Τουρνουά που κερδίζει η 12χρονη πρωταθλήτρια μας.

Ciprian Petrea: «Θα φτάσει πολύ ψηλά»

Για τις νέες επιτυχίες της Άντρεα μας μίλησε ο προπονητής της Ciprian Petrea:

«Είχαμε ένα εξαιρετικό Τουρνουά. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο αλλά περιμέναμε τις επιτυχίες γιατί η Άντρεα ξέρει να κερδίζει παιχνίδια στα οποία δεν είναι στα καλύτερα της. Είναι πολύ δύσκολο σε αυτή την ηλικία να υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση όμως η Άντρεα λειτουργεί με απίστευτη ωριμότητα και ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές μέσα στο παιχνίδι.

Κέρδισε μια πολύ καλή αντίπαλο από την Λιθουανία στον προημιτελικό με 7-5 και 6-3 σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα. Στον ημιτελικό κέρδισε με 6-4 και 6-2 ένα κορίτσι από την Λετονία που θεωρείται από τα «αστεράκια» του Ευρωπαϊκού Τένις.

Σε ένα ακόμα Τουρνουά έδειξε χαρακτήρα νικήτριας – πρωταθλήτριας. Είναι ένα ταλαντούχο μωρό με ικανότητες, χαρακτήρα και θέληση. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά σε επαγγελματικό επίπεδο, φτάνει σε αυτή την κρίσιμη ηλικία να στηριχθεί από χορηγούς και την Πολιτεία.

Είναι αναγκαίο να πηγαίνει τακτικά σε Τουρνουά στο εξωτερικό. Μόνο έτσι θα αξιοποιήσει το σπάνιο ταλέντο της. Αν βοηθηθεί όπως της αξίζει είμαι πεπεισμένος ότι θα φέρει πολλές, μεγάλές επιτυχίες για την Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση