ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού: Ταλαντούχα, εργατική και μαχήτρια

Η δωδεκάχρονη πρωταθλήτρια του Τένις με την άριστη προοπτική για επαγγελματική καριέρα

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Από προπονητές και τους ανθρώπους του Τένις μαθαίνουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια, γίνεται εξαιρετική δουλειά στις Ακαδημίες του αθλήματος παγκύπρια. Υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν το ταλέντο και τον χαρακτήρα για να φτάσουν πολύ ψηλά και να διακριθούν στο ανώτατο επίπεδο, το επαγγελματικό.

Από τα κορίτσια μας ξεχωρίζει η δωδεκάχρονη (γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου το 2010), Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, του Ομίλου Αντισφαίρισης Αμμοχώστου (στην Λεμεσό), πρωταθλήτρια στα U12 (νούμερο 1 στο εγχώριο ranking). Πηγαίνει στην πρώτη τάξη του Αθλητικού σχολείου στην Λεμεσό (Λανίτειο).

Νικήτρια σε 3 Ευρωπαϊκά Τουρνουά

Κατέκτησε τρία Ευρωπαϊκά τουρνουά. Μαζί με την Λυδία Παναγιωτίδου κέρδισαν το Διπλό στο Junior U12 που έγινε στην Πάτρα.

Στην Κύπρο, επίσης στο Διπλό, μαζί με τη Βερόνικα Κνιάτζεβα, νίκησαν στον τελικό του Hellenic Bank Masters Tennis Academy.

Στην πιο πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της, κατέκτησε το μονό στο BATD CUP PRIMEROSE στις Βρυξέλλες.

Τα πρώτα της βήματα στο Τένις

Ξεκίνησε να μαθαίνει το Τένις στα τέσσερα της χρόνια (Red Mini Tennis). Πρώτη προπονήτρια της μέχρι τα έξι της χρόνια η μητέρα της Μαρία Παπακυριακού.

Στην συνέχεια, για ένα χρόνο (Orange) την ανέλαβαν οι προπονητές Χρίστοφερ Κουτρουζάς, Ανδρέας Δημητρίου.

Από τα οκτώ της χρόνια μέχρι σήμερα, προπονητής είναι o Ciprian Petrea.

Μαρία Παπακυριακού: «Πεισματάρα, μαχήτρια και πάντα ψύχραιμη»

Καλύτερα από όλους γνωρίζει την Άντρεα, η μητέρα της και πρώτη προπονήτρια της Μαρία Παπακυριακού, ιδιαίτερα γνωστή γυμνάστρια στην Λεμεσό. Της ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια σκιαγραφώντας την δωδεκάχρονη πρωταθλήτρια:

«Η Άντρεα ξεχωρίζει λόγω του δυνατού χαρακτήρα της. Είναι πεισματάρα, μαχήτρια και παραμένει πάντοτε ψύχραιμη στον αγώνα μέχρι το τέλος ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες που θα συναντήσει. Η ψυχραιμία είναι ένα χαρακτηριστικό της που το έχει έμφυτο. Επίσης διαχειρίζεται το άγχος του αγώνα, άριστα. Αγαπά πολύ το τένις και μπαίνει σε κάθε αγώνα με μεγάλη αυτοπεποίθηση.»

Ciprian Petrea: «Είναι ταλαντούχα, εργατική και ξέρει τι θέλει»

Τα καλύτερα για την Άντρεα μας είπε και ο προπονητής της Ciprian Petrea ο οποίος δηλώνει σίγουρος για την περαιτέρω ανέλιξη της και την επαγγελματική καριέρα που θα ακολουθήσει:

«Η Άντρεα είναι απίστευτα πειθαρχημένη, εργατική και μαχήτρια στον μεγαλύτερο βαθμό. Έχει τρομερά ψυχικά αποθέματα και ποτέ δεν τα παρατά, ποτέ δεν θα παραπονεθεί ή θα γκρινιάζει. Μόνο δουλεύει, προσπαθεί ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές μας. Όπου πάμε μας δίνουν συγχαρητήρια για την ψυχραιμία της και τον τρόπο που αντιδρά στο παιχνίδι.

Στην ηλικία της είναι η καλύτερη στην Κύπρο με διαφορά. Εκεί που έφτασε δεν μπορεί κανένα άλλο κορίτσι να φτάσει. Στο εξωτερικό, άλλα κορίτσια στην ηλικία της, με πολύ περισσότερες ώρες προπόνησης και δαπανώντας πολύ περισσότερα χρήματα, δεν έχουν πετύχει ούτε τα μισά από όσα έχει πετύχει η Άντρεα.

Αδιαμφισβήτητα της αξίζει να βοηθηθεί από χορηγούς και την Πολιτεία για να φτάσει πολύ ψηλά και να τιμήσει την Κύπρο στο εξωτερικό. Τώρα είναι η ώρα που χρειάζεται την συνδρομή κάποιων φορέων – χορηγών για να ανέβει σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο.

Χρειάζεται οπωσδήποτε εμπειρίες και παραστάσεις από Τουρνουά στο εξωτερικό. Σε όσα περισσότερα Τουρνουά συμμετάσχει, τόσο καλύτερη θα γίνει αφού το επίπεδο είναι πολύ ψηλότερο και ο ανταγωνισμός πολύ μεγαλύτερος.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της. Περιμένω τα καλύτερα αποτελέσματα γιατί είναι ταλαντούχα, πολύ εργατική – φιλότιμη και ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Δουλεύει ευσυνείδητα και τα δίνει όλα για να πετύχει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα διαπρέψει και θα κάνει περήφανη την Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση