ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συμπόσιο στη μνήμη του Ντίνου Μιχαηλίδη

Αναπτύχθηκε το θέμα «Ολυμπισμός για την Ανθρωπότητα στην Πράξη “Άνθρωπόν Ζητώ”»

Συμπόσιο στη μνήμη, στο έργο και στην παρακαταθήκη του Ντίνου Μιχαηλίδη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», με θέμα «Ολυμπισμός για την Ανθρωπότητα στην Πράξη “Άνθρωπόν Ζητώ”», διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν. Μεταξύ άλλων το παρών τους έδωσαν ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαΐας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης και Κυθρέας, Πέτρος Καρεκλά και πολλοί παράγοντες του αθλητισμού τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου στάλθηκαν μηνύματα για τη σημασία του αθλητισμού και ιδιαίτερα του Ολυμπισμού στη ζωή του ανθρώπου.

Το έργο του Ντίνου Μιχαηλίδη

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον κυπριακό αθλητισμό καθώς διετέλεσε μεταξύ άλλων Αρχηγός Αποστολών σε Ολυμπιακούς, Κοινοπολιτειακούς, Μεσογειακούς Αγώνες, συντονιστής Παγκόσμιας Γυμνασιάδας, τακτικός ομιλητής σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία ενώ από το 2016 μέχρι το 2020 διετέλεσε πρόεδρος της ΚΟΕ.

Το όνομα του είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ καθώς υπήρξε πετοσφαιριστής, καλαθοσφαιριστής, προπονητής καλαθόσφαιρας, προπονητής εκγύμνασης στο ποδόσφαιρο και μέλος του Δ.Σ.

Επιπρόσθετα, υπήρξε αθλητής στίβου και το 1964 κλήθηκε να στελεχώσει την Εθνική Στίβου της Ελλάδας και ήταν ο πρώτος κύπριος που πήρε αυτό το χρίσμα μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου. Από το 1969 μέχρι το 1985 διετέλεσε προπονητής του ΓΣΠ και μέσα σε εκείνο το διάστημα οι αθλητές του κατέρριπταν ρεκόρ, κέρδιζαν μετάλλια και στελέχωναν τις εθνικές ομάδες, αρχικά της Ελλάδας και αργότερα της Κύπρου.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης πρόσφερε τα μέγιστα και στο εκπαιδευτικό σύστημα καθώς ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής και αφυπηρέτησε με τον βαθμό Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Μητροπολίτης Ησαΐας: «Ο Ντίνος Μιχαηλίδης έβλεπε ψηλά σε ιδανικά και αξίες»

Αφού τόνισε τη σημαντικότητα του αθλητισμού και κυρίως του Ολυμπισμού στη ζωή του ανθρώπου και το γεγονός πως «ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν πολύτιμα και απαραίτητα ποιμαντικά εργαλεία στην πνευματική πολιτική» κάτι που ήδη έφερε σημαντικότατα αποτελέσματα στη διαπαιδαγώγηση των νέων της μητροπόλεως του, ο Μητροπολίτης Ταμασού, Ησαΐας, στάθηκε και στον Ντίνο Μιχαηλίδη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν από τους ανθρώπους έμπνευση στη ζωή του διότι «πάντοτε έβλεπε ψηλά σε ιδανικά και αξίες και ποτέ δεν κοιτούσε κάτω στα μικροπρεπή και ασήμαντα τα οποίος με λεβεντοσύνη και υψηλό ήθος πάντοτε προσπερνούσε με διάκριση και πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπο του».

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση