ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στυλιάνα: Η παγκόσμια επίδοση, η Μπακογιάννη και λατρεία στον Ναδάλ

Μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95 η πρωταθλήτρια μας

Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της, έκανε χθες στο άλμα εις ύψος η Στυλιάνα Ιωαννίδου, στην αθλητική ημερίδα στίβου που διοργάνωσε η ΚΟΕΑΣ (Δες ΕΔΩ)

Ο νεαρής αθλήτρια μίλησε το μεσημέρι στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM 95 και στους Αντρέας Βιολάρη και Λούη Νικολάου:

«Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πάρα πολύ με τον προπονητή μου και χαρήκαμε πάρα πολύ με το χθεσινό αποτέλεσμα», είπε αρχικά και συνεχίζοντας τόνισε ότι αυτός ήταν ο στόχος της:

«Αυτός ήταν ο στόχος μου πριν από τον αγώνα. Ήξερα ότι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο ήταν 1.85 και έτσι τοποθέτησα τον πήχη στα 1.86».

Σε πια προσπάθεια πέτυχε αυτή την επίδοση: «Από την πρώτη προσπάθεια και μετά δεν έκανα άλλες».

Επόμενος στόχος: «Ξέρω ότι το παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 είναι στο 1.87, οπόταν θα τοποθετήσω τον πήχη στο 1.88».

Πώς έφτασε εδώ; «Ξεκίνησα περίπου στην α’ γυμνασίου με τον Γιώργο Αποστολίδη. Φοιτώ στο αθλητικό σχολείο Λεμεσού, κάτι που μου δίνει την δυνατότητα να προπονούμε καθημερινά. Γίνονται πολλές θυσίες, προσέχεις την διατροφή σου και υπάρχουν μέρες που δεν νιώθεις καλά και πρέπει να φας κάτι περισσότερο για να νιώθεις καλύτερα. Από την άλλη, δεν μπορούσα να βγω έξω με τους φίλους μου, διότι την άλλη μέρα είχα προπόνηση. Όμως, ξέρω ότι αυτό είναι το καλύτερο για μένα. Ξέρω αν ξεκουράζομαι θα πετύχω καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι το θέλω μου και εγώ έβαλα τους στόχους».

Επειδή προέρχεται από οικογένεια που ασχολείται με το τένις, εάν έπαιξε ποτέ: «Έπαιζα αρκετά χρόνια τένις. Πέντε για την ακρίβεια. Το ύψος προέκυψε στο δημοτικό, όταν μας δοκίμασαν και είδαν ότι έχω ταλέντο. Επικοινώνησε ο δάσκαλος με τον πατέρα μου και μετά ξεκίνησαν όλα. Στα πρώτα χρόνια το έκανα παράλληλα, αλλά μετά κατάλαβα ότι θα έπρεπε να επιλέξω ένα από τα δύο και στο ύψος φάνηκε ότι είχαν καλύτερη κλήση».

Ένα μπορεί να συνδυάζει διάβασμα και προπονήσεις «Είναι αρκετά δύσκολο αυτό το θέμα. Στην Κύπρο δεν έχουμε ακόμα το κατάλληλο πρόγραμμα για να μπορείς να το συνδυάζεις. Υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης, παρά το γεγονός ότι έχομε αθλητικό σχολείο».

Έχεις κάποιο πρότυπο: «Όσο αφορά τεχνικά την Μπακογιάννη, διότι έχει αυτά που πρέπει. Ενώ, για να πετύχεις αυτό που πέτυχε στην Ολυμπιάδα, σημαίνει ότι ήταν και ψυχολογικά έτοιμη. Ένα ακόμα πρότυπο είναι από το τένις, διότι μου αρέσει ο τρόπος που διαχειρίζεται τα συναισθήματα του και είναι ο Ράφα Ναδάλ».

Για τον βήμα στην Αμερική: «Ξέρω ότι το μέλλον μου είναι εκεί, διότι θα μπορώ να συνδυάσω μαθήματα και πρωταθλητισμό. Σίγουρα, θα υπάρχει πιο μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά αυτό μου αρέσει, διότι σε βελτιώνει».

Για την συνεργασία που θα έχει με τον Πέτρο Κυπριανού: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του όταν πήγα στην Αγγλία για αγώνες. Οι απόψεις του είναι παρόμοιες με αυτές του προπονητή μου και είναι σημαντικό να ξέρεις ότι δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο περίπου».

Ο άμεσος στόχος: «Μία καλή εμφάνιση στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 20. Το παγκόσμιο είναι τον Αύγουστο και περιμένουμε να δούμε αν διεξαχθούν».

 

 

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση