ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Τσίρειο, για το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου

Αύριο βράδυ η τρίωρη γιορτή του κλασικού αθλητισμού

Η μεγάλη ημέρα για τον κυπριακό στίβο έφτασε. Το βράδυ της Τρίτης (10/5/22), στο Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού, θα διεξαχθεί το πρώτο διεθνές μίτινγκ στίβου, το οποίο διοργανώνει η ΚΟΕΑΣ και το έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και ο Δήμος Λεμεσού.

Θα είναι μία τρίωρη γιορτή του κλασικού αθλητισμού, στην οποία θα δώσουν ρυθμό οι σπουδαίοι αθλητές που θα λάβουν μέρος, όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, ο 7ος Ολυμπιονίκης Μίλαν Τράικοβιτς, ο 8ος Ολυμπιονίκης Απόστολος Παρέλλης, ο αργυρός Ολυμπιονίκης Ορλάνδο Ορτέγα, ο πέντε φορές Ολυμπιονίκης Τσιουράντι Μαρτίνα και αρκετοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες με εξαιρετικές περγαμηνές στο παγκόσμιο στερέωμα.

Οι δικοί μας αθλητές που θα λάβουν μέρος, θέλουν με τη σειρά τους να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά τούς δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν εντός έδρας, μπροστά σε συγγενείς και φίλους, σε ένα αγώνα που περιλαμβάνεται στα Τσάλεντζερ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του «Cyprus International Athletics Meeting», η ΚΟΕΑΣ και ο Δήμος Λεμεσού, παραχώρησαν τη Δευτέρα (9/5/22) το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο της πόλης που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, που η ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού, η Λεμεσός, θα φιλοξενήσει το πρώτο διεθνές μίτινγκ στίβου, στο οποίο θα λάβουν μέρος μεγάλα ονόματα του αθλητισμού. «Υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την πόλη μας, στη φιλοξενία άλλης μίας σημαντικής διοργάνωσης. Θα καλωσορίσουμε όλους τους αθλητές, στους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία, όπως και στην ΚΟΕΑΣ, σε αυτό το εγχείρημά της. Η Λεμεσός, ως αθλητομάνα, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις κάθε αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στην πόλη μας», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Νικολαΐδης.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, επισήμανε την πλήρη στήριξη του Οργανισμού σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, στην οποία θα δοθεί η ευκαιρία στους Κύπριους φιλάθλους να απολαύσουν από κοντά και τα δικά μας παιδιά, αλλά και σημαντικούς ξένους αθλητές, όπως ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου και οι Τράικοβιτς, Παρέλλης, Ορτέγα. «Είναι μία διοργάνωση που αποτελεί φωτεινό φάρο στον αθλητισμό, μετά τις δυσκολίες που περάσαμε με τον κορωνοϊό και σηματοδοτεί την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ΚΟΕΑΣ, στον Δήμο Λεμεσού και το εξαιρετικό αθλητικό του γραφείο και στους χορηγούς, γιατί χωρίς την ιδιωτική πρωτοβουλία κανένας οργανισμός ή ομοσπονδία μπορεί να κάνει τα βήματα που πρέπει», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μιχαηλίδης, καταλήγοντας: «Καλώ τον κόσμο να έρθει την Τρίτη το απόγευμα στο Τσίρειο, να αγκαλιάσει αυτήν τη διοργάνωση και να βοηθήσει τους αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους».

Κάλεσμα στον κόσμο...

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, αφού αναφέρθηκε σε μικρές λεπτομέρειες του μίτινγκ, τόνισε: «Ως ΚΟΕΑΣ είμαστε περήφανοι που διοργανώνουμε τέτοιας εμβέλειας μίτινγκ, στο οποίο θα λάβουν μέρος σπουδαίοι αθλητές, από 23 διαφορετικές χώρες. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολαΐδη, που έθεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού τη διοργάνωση, τον θεσμικό χορηγό μας τον ΚΟΑ, και τους χορηγούς μας, των οποίων η βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Για να πετύχει αυτό το μίτινγκ χρειαζόμαστε τη στήριξη και του κόσμου και καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού να είναι παρόντες την Τρίτη το απόγευμα στο Τσίρειο».

Τη σημαντικότατη βοήθεια του Δήμου Λεμεσού, του ΚΟΑ, του ΓΣΟ και των χορηγών επισήμανε και ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης, ο οποίος εξήγησε τις δυσκολίες που υπάρχουν για να μπορέσει η ΚΟΕΑΣ να ανταποκριθεί πλήρως σε ένα τόσο σημαντικής εμβέλειας μίτινγκ. «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε αυτό το μίτινγκ ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς και να το ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Γεωργαλλίδης.

Παρόντες τρεις Ολυμπιονίκες

Εκ μέρους των αθλητών, παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι πρωταθλητές μας και Ολυμπιονίκες Μίλαν Τράικοβιτς και Απόστολος Παρέλλης, καθώς και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Ορλάνδο Ορτέγα. Ο Τράικοβιτς ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για τη φιλοξενία και κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο Τσίρειο και να απολαύσει τους αγώνες. «Έχει πολύ καιρό να έρθουν τόσο σπουδαίοι αθλητές στην πατρίδα μας και είναι για όλους μας κάτι πολύ σημαντικό. Από τη δική μου πλευρά θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, παρά το ότι νωρίς στη χρονιά και δεν είμαι ακόμη 100% έτοιμος, αφού ο βασικός στόχος είναι να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στα τέλη Ιουλίου», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο πρωταθλητής μας στα 110μ. με εμπόδια, ο οποίος εξήγησε τις δυσκολίες του αγωνίσματός του και έδειξε για ακόμη μία φορά το χιούμορ του, έχοντας δίπλα του τον συναθλητή του υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη, Ορλάνδο Ορτέγα, λέγοντας: «Εύχομαι να γίνει μία καλή κούρσα και να κερδίσει ο καλύτερος, δηλαδή εγώ»!

Ο Ισπανός Ορλάνδο Ορτέγα, ευχαρίστησε την ΚΟΕΑΣ για την πρόσκληση να λάβει μέρος στο μίτινγκ. «Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά να είμαι μέρος αυτού του ωραίου γεγονότος για την Κύπρο. Είμαι πάντα χαρούμενος όταν έρχομαι εδώ. Θα προσπαθήσω να κάνω μία καλή κούρσα, παρά το ότι είναι νωρίς ακόμα και με τον Μίλαν να προσφέρουμε κάτι σημαντικό στον κόσμο», μετέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Ορτέγα.

Τον πρώτο του αγώνα στη χρονιά θα κάνει και ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη στήριξη στους αθλητές. «Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο, να μας βοηθήσει για να μπορέσουμε να κάνουμε τις καλύτερές μας προσπάθειες. Αυτήν τη στιγμή είμαι σε στάδιο προετοιμασίας, όμως θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δω σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκομαι», πρόσθεσε ο κορυφαίος δισκοβόλος μας.

* Η ΚΟΕΑΣ ευχαριστεί για άλλη μία φορά τον θεσμικό χορηγό της ΚΟΑ, τον Δήμο Λεμεσού, το υφυπουργείο Τουρισμού, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον πλατινένιο χορηγό της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ) και τους χορηγούς της Unicars, Columbia Restaurants, Ice Power, Foody και Domino’s Pizza.

* Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ, το οποίο θα μεταδώσει απευθείας το Μίτινγκ, από το ΡΙΚ2, το ΡΙΚHD, καθώς και από το διαδίκτυο.

* Θυμίζουμε ότι η είσοδος για τον κόσμο είναι ελεύθερη.

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:00 Επί κοντώ Γυναικών
18:00 Μήκος Γυναικών
18:20 800μ. Ανδρών
18:30 Δισκοβολία Ανδρών
18:40 100μ. Γυναικών
18:55 100μ. Ανδρών (α σειρά)
19:05 100μ. Ανδρών (β σειρά)
19:15 Ύψος Ανδρών
19:20 Μήκος Ανδρών
19:30 1.500μ. Γυναικών
19:50 Δισκοβολία Γυναικών
19:50 200μ. Γυναικών
20:00 200μ. Ανδρών
20:20 100μ. εμπόδια Γυναικών
20:40 110μ. εμπόδια Ανδρών

 

Στίβος: Τελευταία Ενημέρωση