ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αντρέας Μακρή: «Το Τραπ μπορεί να φέρει επιτυχίες»

Σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου στο Τραπ

Ο Ανδρέας Μακρή σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου στο Τραπ, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκοποβολής (Shotgun) 2022 που διεξάγεται στη Λάρνακα.

Τα αγωνίσματα του Τραπ ξεκίνησαν στις 26 Αυγούστου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο (03/9). Με 121/125 δίσκους ο 31χρονος σκοπευτής πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση του προκριματικού και μπήκε στον τελικό όπου κατετάγη 8ος. Για τον Μακρή, ο οποίος αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020», ήταν η πρώτη παρουσία σε τελικό Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Στον τελικό ήταν μια κακή στιγμή που με κράτησε εκτός διεκδίκησης μεταλλίων. Γενικώς όμως διανύω καλή χρονιά όπου ήμουν κοντά στον τελικό τόσο στα Παγκόσμια Κύπελλα Λευκωσίας και Λονάτο όσο και στους Μεσογειακούς Αγώνες» σχολιάζει ο Μακρή και προσθέτει: «Στόχος τώρα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κροατία στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάνω από όλα θέλω να είμαι ο εαυτός μου σε κάθε αγώνα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Βεβαίως, ο Μακρή στοχεύει μέσα από τους επόμενους αγώνες να εξασφαλίσει την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Στο Όσιγεκ θα δοθούν τέσσερις κάρτες.

Για τον Μακρή, η επιτυχία της Λάρνακας ήταν μια από τις σημαντικές της καριέρας του αλλά όχι η μεγαλύτερη. «Έχω χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Κορέας (σ.σ. Changwon) από το οποίο εξασφάλισα την Ολυμπιακή πρόκριση. Και τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μάλτας (σ.σ. Siggiewi) το 2018» εξηγεί.

Ο Μακρή είναι γεννημένος στην Πάφο αλλά προπονείται στη Λάρνακα με τον Ομοσπονδιακό του Τραπ κ. Λεόντιο Λεοντίου. Σχολιάζοντας την παρουσία γενικώς του Τραπ στη διοργάνωση, ανέφερε: «Ήμασταν λίγο κουρασμένοι καθώς πολλοί αγωνιστήκαμε τέσσερις μέρες συνεχόμενα κάτι που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Όμως, γενικώς πιστεύω στο Τραπ υπάρχει ταλέντο και μπορεί το αγώνισμα να φέρει επιτυχίες αρκεί να το πιστέψουμε».

Σχετικά με τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Μακρή είπε: «Είναι άψογη από κάθε άποψη. O κ. Ανδρέας υπεύθυνος στο Σκοπευτήριο Λάρνακας, φρόντισε να είναι όλα στην εντέλεια. Αξίζει η Κύπρος να φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις».

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διοργανώνει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ) με μεγάλους χορηγούς το Υφυπουργείο Τουρισμού και την ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί είναι επίσης οι εταιρείες Olympia, Victory, Beretta, Krieghoff, Sius Results και Eurotarget. To Radisson Blu Hotel είναι χορηγός φιλοξενίας.

Συνολικά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετέχουν πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες από 41 χώρες ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σκοποβολή: Τελευταία Ενημέρωση