ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με αθλητές από 15 και πλέον χώρες το 1ο «Kakopetria Winter Run»

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, μπήκαμε στην αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα «Kakopetria Winter Run», που είναι προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αγώνα βουνού που γίνεται στην Κύπρο και συνεχώς κερδίζει τις προτιμήσεις του κόσμου που έχει τη δυνατότητα να αθληθεί και να περάσει ευχάριστα την ώρα του, στις εξαιρετικές συνθήκες που προσφέρουν τα βουνά τόπου μας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες και ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη. Ο μεγάλος αγώνας είναι στην απόσταση των 15 χιλιομέτρων και αφορά τους πιο απαιτητικούς δρομείς, ενώ υπάρχουν και μικρότερες αποστάσεις στα 7.7 χιλιόμετρα, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει όλος ο κόσμος, ενώ υπάρχει και ο παιδικός αγώνας.

Σκοπός της πολύ όμορφης αυτής πρωτοβουλίας, είναι  η προώθηση της άθλησης, η επαφή με τη φύση καθώς και η συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας σε αυτή τη διοργάνωση. Πέραν από τις κυπριακές συμμετοχές, στον αγώνα θα λάβουν μέρος και αρκετοί αθλητές από το εξωτερικό.

Πρόκειται για αγώνα που είναι μέρος μιας Τριλογίας αγώνων που προγραμματίζονται για το 2023 και θα αλλάξει τα δρομικά δεδομένα της Κύπρου , κάνοντας πρωτοποριακούς αγώνες σε διαφορετικά τερέν που θα είναι προσιτά σε όλους τους πολίτες διαφορετικών αθλητικών επιπέδων

Ο αγώνας ως επί το πλείστον γίνεται μέσα σε παρθένο δασικό τοπίο. Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού έχει καθοριστεί το Δημοτικό Σχολείο της Κακοπετριάς, με τη διαδρομή να  ξεκινά μέσα από το μονοπάτι δίπλα από τον ποταμό Καρκώτη.  Περνά μέσα από ένα παρθένο δασικό τοπίο διασχίζει την όμορφη κοιλάδα του ποταμού και περνά κοντά στις εγκαταστάσεις του κλειστού ορυχείου χρωμίου και από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Στέγης (12ος αιώνας), που διαθέτει εξαιρετικές τοιχογραφίες και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι γενικότερα ένας αγώνας που προσφέρει άθληση, αλλά και ευχαρίστηση σε όσους συμμετέχουν, γι’ αυτό και συνεχώς αυτού του είδους αγώνες κερδίζουν τις προτιμήσεις του κόσμου.

Στους συμμετέχοντες, θα απονεμηθούν χειροποίητα μετάλλια.

Για περισσότερες πληροφορίες, στην ηλεκτροκινή διεύθυνση kakopetriarun@gmail.com

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση