ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προπονητικό καμπ με Ολυμπιονίκες στην Ιαπωνία για έξι Κύπριους τζουντόκα

Προπονήθηκαν για ένα μήνα και μάζεψαν εμπειρίες

Στη χώρα που γέννησε το τζούντο, την Ιαπωνία, πέρασαν ένα μήνα για προπονητικό καμπ, έξι Κύπριοι πρωταθλητές. Εκεί είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τεράστιες εμπειρίες, προπονούμενοι μαζί με κορυφαίους Ιάπωνες τζουντόκα, ανάμεσα τους και Ολυμπιονίκες!

Στην προσπάθεια για εξέλιξη των αθλητών ενόψει Ολυμπιακής πρόκρισης για το «Παρίσι 2024», έξι Κύπριοι αθλητές της Christodoulides Judo Academy έλαβαν μέρος σε προπονητικό καμπ, αρχικά στο ιστορικό Kodokan, και ακολούθως στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Τσουκούμπα. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Δρ. Αλέξη Λύρα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος οργάνωσε την παρουσία των Κυπρίων στο συγκεκριμένο χώρο.

Την κυπριακή αποστολή αποτελούσαν οι Αδαμαντία Χριστοδουλίδη, Σοφία Ασβεστά, Ζάνετ Μιχαηλίδου, Πέτρος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Οδυσσέας Γεωργάκης. Τους αθλητές συνόδευε ο Olympian το 2004 στην Αθήνα, Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Η ομάδα ταξίδεψε στην Ιαπωνία στα τέλη Νοεμβρίου, όπου αρχικά αγωνίστηκαν στο φημισμένο Tokyo Grand Slam, το σημαντικότερο γκραν σλαμ του τζούντο στο ετήσιο καλεντάρι. Εκεί έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα, με τις δύο 7ες θέσεις των Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι (-66 κιλά) και Σοφία Ασβεστά (-52 κιλά), και την 9η θέση της 15χρονης Αδαμαντίας (-52 κιλά), να ξεχωρίζουν.

Στη συνέχεια η ομάδα έλαβε μέρος σε καμπ στο Ινστιτούτο Τζούντο Kodokan, το οποίο αποτελεί την παγκόσμια έδρα της κοινότητας τζούντο. Στους χώρους του Kodokan, στο πολυόροφο κτήριο στο Τόκιο, οι κορυφαίοι τζουντόκα του πλανήτη βελτιώνονται, μέσα από τη μεταξύ τους αγωνιστική επαφή.

Ακολούθως, οι Κύπριοι μετέβησαν περίπου 50 χιλιόμετρα βορειότερα, στην πόλη Τσουκούμπα και στο ομώνυμο πανεπιστήμιο για προπονητικό καμπ, υπό τις οδηγίες του προπονητή Χιροτάκα Οκάντα, δις παγκόσμιου πρωταθλητή και χάλκινου Ολυμπιονίκη το 1992 στη Βαρκελώνη. Στην Τσουκούμπα, οι αθλητές μας προπονήθηκαν μαζί με την ομάδα τζούντο του Πανεπιστημίου Τσουκούμπα, στην οποία αγωνίζεται και ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα -81 κιλά στο «Τόκιο 2020» Τακανόρι Ναγκάσε. Η κυπριακή ομάδα επέστρεψε στην Κύπρο στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Ο κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης, δήλωσε για το καμπ των Κυπρίων στην Ιαπωνία: «Η αποστολή μας στην Ιαπωνία ήταν μεγάλη επιτυχία. Οι αθλητές μας απέκτησαν σπουδαίες εμπειρίες, αγωνιζόμενοι αρχικά στο γκραν σλαμ και μετά προπονούμενοι μαζί με κορυφαίους τζουντόκα. Αυτές οι εμπειρίες, χωρίς αμφιβολία, θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην προσπάθεια που κάνουμε για Ολυμπιακή πρόκριση».

Η εξέλιξη των τζουντόκα, όμως, δεν σταματά εδώ, αφού τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα αναχωρήσουν για την Αυστρία, για προπονητικό καμπ και αγώνες, οι Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Πέτρος Χριστοδουλίδης και Ζανέτ Μιχαηλίδου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση