ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεαροί Κύπριοι τζουντόκα συμμετείχαν σε τουρνουά στην Ελλάδα μαζί με Ουκρανούς

Οι Κύπριοι αθλητές κάτω των 12 ετών αγωνίστηκαν σε δώδεκα κατηγορίες

Την εμπειρία της συμμετοχής σε διεθνές τουρνουά τζούντο έζησαν στις 26 Ιουλίου 2022 νεαροί Κύπριοι αθλητές κάτω των 12 ετών! Πάνω από 15 παιδιά από την Κύπρο, ταξίδεψαν στο Λουτράκι της Ελλάδας, όπου συμμετείχαν σε διοργάνωση με την ονομασία «Olympic Dreams 2022». Οι Κύπριοι αθλητές αγωνίστηκαν σε δώδεκα κατηγορίες, μαζί με παιδιά από την Ουκρανία και την Ελλάδα.

Διοργανωτές ήταν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουκρανίας και το Ίδρυμα «Future for Children» του φιλάνθρωπου Anatoliy Boyko, με την υποστήριξη του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους «ΚΕΠΑΚΥ». Η συμμετοχή των παιδιών από την Κύπρο, έγινε εφικτή χάρις στην υποστήριξη από το ΚΕΠΑΚΥ και τον Ανδρέα Σοφοκλέους και από τον κ. Ανατόλι Μπόικο.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Τζούντο και ο πρόεδρος της κ. Σώτος Τρικωμίτης ευχαριστούν θερμά τους προαναφερθέντες για την στήριξη τους.

Η συγκεκριμένη αθλητική δράση είχε σκοπό να στηρίξει τα παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία έχουν πληγεί από την ρωσική εισβολή στη χώρα τους. Παράλληλα, με την αθλητική τους παρουσία, τα παιδιά από την Ουκρανία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δίμηνο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι από την Ελληνική και την Κυπριακή Ομοσπονδία Τζούντο, από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουκρανίας.

Η ΠΟΤ επίσης τον Ανδρέα Σοφοκλέους, την Αλεξάνδρα Νοβίκοβα, τον Ανδρέα Κυριάκου, τη Νάσια Χρίστου Βασιλείου, τον Πάμπο Βλαδίμηρου Χαραλάμπους και τον Κωνσταντίνο Ευθυβούλου, για την υποστήριξη τους. Την οργάνωση της αποστολής και τις επαφές με τους διοργανωτές, «έτρεξε» ο τεχνικός διευθυντής της ΠΟΤ, Χρίστος Χριστοδουλίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση