ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μπατμανίδης: «Τα τελευταία χρόνια το τζούντο έχει ανοδική πορεία»

Ο καταξιωμένος προπονητής Τζούντο μίλησε στην ιστοσελίδα μας

Γιώργος Μηνά

Tο τζούντο για τον Νικόλα-Βλαδίμηρο Μπατμανίδη είναι ολόκληρη του η ζωή. Αυτό δεν αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα καθώς συνειδητά αφιέρωσε αμέτρητες ώρες και θυσίασε πολλά γι’ αυτό το άθλημα. Ο Νικόλας Μπατμανίδης είναι προπονητής Τζούντο,  έχει τη δική του σχολή την Batmanides Judo club, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια (από την μέρα ίδρυσης) έχει μετρήσει αρκετές διακρίσεις τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό ο Νικόλας-Βλαδίμηρος Μπατμανίδης παραχώρησε συνέντευξη στο 24sports.

Αναλυτικά:

Νικόλα, τι είναι για σένα το Τζούντο; «Το τζούντο εκτός από Ολυμπιακό άθλημα και πολεμική τέχνη είναι ένα μέσο κοινωνικό, ποίησης και εκτόνωσης από την καθημερινότητα».

Από τι ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με το τζούντο; «Μπορεί να ξεκινήσει κάποιο παιδί να ασχολείται με το άθλημα από την ηλικία των τεσσάρων ετών μέσα από παιχνίδι πάντα και τονίζω το πάντα. Με αυτό το τρόπο το τζούντο μπορεί να του προσφέρει σεβασμό και πειθαρχία».

Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά  με το τζούντο στην Κύπρο; «Σίγουρα όπως τα άλλα αθλήματα ο δρόμος είναι πολύ  δύσκολος γιατί θα πρέπει να θυσιάσεις χρόνο για τη προετοιμασία και θα στερηθεί φίλους, οικογένεια . Αλλά όταν έρθει ο καιρός να ανταμειφθείς για τους κόπους σου, η χαρά είναι απερίγραπτη».

Ποια είναι η ανταπόκριση  της ομοσπονδίας σε εσάς τους προπονητές; «Η Κυπριακή ομοσπονδία τζούντο είναι κοντά μας και προσπαθεί μέσα από τις διοργανώσεις και τα επιμορφωτικά σεμινάρια να στηρίξει τόσο  εμάς τους προπονητές, όσο και το άθλημα».

Πόσο έχει αλλάξει η ανταπόκριση και η ενασχόληση του κόσμου σε σχέση με το παρελθόν; «Τα τελευταία χρόνια το τζούντο έχει ανοδική πορεία, αυτό μπορεί να το διαπιστώσει  κάνεις στα παγκύπρια πρωταθλήματα όπου το στάδιο είναι γεμάτο από αθλητές και φίλους που έρχονται να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τους αθλητές και το άθλημα. Επιπλέον όμως σε αυτό το γεγονός βοήθησαν οι μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, αθλητών και αθλητριών».

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση