ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εξαιρετικά αποτελέσματα και τρία μετάλλια για τους Κύπριους τζουντόκα στην Αθήνα!

Σημαντικές επιτυχίες από τους αθλητές μας

Νέες, σημαντικές, επιτυχίες κατέγραψε για την Κύπρο το άθλημα του τζούντο, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο «Athens Junior European Cup 2022», που διεξήχθη στην Ελλάδα το διήμερο 26-27 Μαρτίου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι πολλές επιτυχίες των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει το Ολυμπιακό άθλημα του τζούντο σε ένα από τα σπορ με τη μεγαλύτερη προοπτική στον τόπο μας!

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, στην ελληνική πρωτεύουσα, η Κύπρος κατέκτησε τρία μετάλλια και πήρε την 10η θέση στον πίνακα μεταλλίων, πάνω κι από χώρες με παράδοση στο άθλημα!

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης έφτασε μέχρι τον τελικό στα -60 κιλά ανδρών, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Στην πορεία του προς τον τελικό, επικράτησε στα προημιτελικά του παγκόσμιου πρωταθλητή στα U18 και Νο4 στον κόσμο στα U21, Nurkanat Serikbayev από το Καζακστάν και στον ημιτελικό του Adam Jazan από το Ισραήλ. Στον τελικό, έχασε από το Νο2 του ταμπλό Yam Wolczak, επίσης από το Ισραήλ. Στην κατηγορία συμμετείχαν 33 τζουντόκα.

Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα -66 κιλά, ανάμεσα σε 41 τζουντόκα, κάνοντας έξι νίκες σε επτά αγώνες, ξεπερνώντας και την πολύ δύσκολη διαδικασία των ρεπεσάζ, όπου χρειάστηκε να δώσει πέντε νικηφόρους αγώνες, για να φτάσει εν τέλει στο μετάλλιο, αποδεικνύοντας την κλάση του.

Η Ζάνετ Μιχαηλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των μέχρι 78 κιλών, ανάμεσα σε 10 τζουντόκα. Η Κύπρια επικράτησε της Sumeyye Kaya από την Τουρκία, ηττήθηκε ακολούθως στα ημιτελικά και στα ρεπεσάζ, νίκησε την επίσης Τουρκάλα Serdem Daharli για το χάλκινο μετάλλιο.

Σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με σημαντική προϊστορία, διακρίθηκαν επίσης από κυπριακής πλευράς ο Κυπριανός Ανδρέου που πήρε την 7η θέση στα -73 κιλά και ο Οδυσσέας Γεωργάκης με την 9η θέση στα -81 κιλά.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν επίσης από κυπριακής πλευράς, οι Γιώργος Καλαϊτσίδης (-66κ.), Μάριος Χαραλάμπους (-66κ.), Χρίστος Δημητριάδης (-73κ.), Θεοφάνης Χαραλάμπους (-73κ.), Πάρης Σόλωνος (-90κ.), Βερόνικα Καλαϊτσίδου (-48κ.), Άννα Αχιλλέως (-57κ.), Χάρις Ιορδάνου (-57κ.).

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τζούντο, κ. Σώτος Τρικωμίτης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και στους προπονητές τους που δούλεψαν σκληρά, αλλά και τους γονείς τους, που στηρίζουν την προσπάθεια τους. Ως Ομοσπονδία κάνουμε υπερπροσπάθεια για να δώσουμε τη δυνατότητα στους αθλητές μας να λαμβάνουν αυτές τις διεθνείς εμπειρίες και να βελτιώνονται, πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση