ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αργυρό και χάλκινο η Κύπρος στο Αφρικανικό Όπεν Τζούντο Ανδρών

Με τους Γιάννη Αντωνίου και Πέτρο Χριστοδουλίδη

Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν σε άλλη μία διεθνή διοργάνωση οι Κύπριοι τζουντόκα! Στο Αφρικανικό Όπεν, που διεξήχθη το τριήμερο 10-12 Μαρτίου 2023 στην Τύνιδα της Τυνησίας, η Κύπρος πήρε δύο μετάλλια στην ανδρική κατηγορία, με τον Γιάννη Αντωνίου (αργυρό) και τον Πέτρο Χριστοδουλίδη (χάλκινο), να μαζεύουν και πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν για Ολυμπιακή πρόκριση, στο «Παρίσι 2024»!

Στην κατηγορία U21, που προηγήθηκε χρονικά της ανδρικής και γυναικείας διοργάνωσης, η Κύπρος πήρε άλλα τέσσερα μετάλλια! Χρυσό με τον Γιάννη Αντωνίου και χάλκινα με τους Πέτρο Χριστοδουλίδη, Ζάνετ Μιχαηλίδου και Πέτρο Κεσίδη!

Πρόκειται για νέες επιτυχίες του κυπριακού τζούντο, ένα άθλημα το οποίο σχεδόν κάθε εβδομάδα σημειώνει αξιοσημείωτες διακρίσεις για την Κύπρο σε διεθνείς διοργανώσεις, όχι μόνο σε κατηγορίες μικρών ηλικιών αλλά πλέον και στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών. Αυτό αποτελεί απόδειξη της εξαίρετης και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται απ’ όλα τα σωματεία της ομοσπονδίας, εδώ και χρόνια.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Σώτος Τρικωμίτης, δήλωσε για τις νέες επιτυχίες: «Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Γιάννη Αντωνίου και τον Πέτρο Χριστοδουλίδη για τις επιτυχίες τους στην κατηγορία ανδρών στην Τυνησία, αλλά και για τα μετάλλια που πήραν στην κατηγορία U21, όπως και τους Ζάνετ Μιχαηλίδη και Πέτρο Κεσίδη. Συγχαίρω επίσης τους προπονητές τους, τις οικογένειες τους και τους συλλόγους τους. Είμαστε πολύ περήφανοι ως ομοσπονδία, που οι αθλητές μας διακρίνονται διεθνώς, έχοντας αυτή τη σταθερότητα».

Στο Αφρικανικό Όπεν στην Τυνησία, και συγκεκριμένα στην ανδρική και στη γυναικεία κατηγορία το διήμερο 11-12 Μαρτίου, συμμετείχαν τζουντόκα από 38 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. Συνολικά, 207 αθλητές και αθλήτριες, έλαβαν μέρος σε επτά κατηγορίες βάρους ανδρών και επτά γυναικών. Από 21 χώρες της Αφρικής, οκτώ της Ευρώπης, τέσσερις της Ασίας, δύο της Ωκεανίας και τρεις της Αμερικής.

Η Κύπρος με τα δύο μετάλλια των Γιάννη Αντωνίου και Πέτρου Χριστοδουλίδη, πήρε τη 13η θέση στον πίνακα μεταλλίων, έχοντας τον ίδιο αριθμό μεταλλίων με Καμερούν και Μεγάλη Βρετανία. Η Τυνησία πρώτευσε με 4 χρυσά, 1 αργυρό και 4 χάλκινα.

Στα +100 κιλά, ο Γιάννης Αντωνίου κέρδισε αρχικά τον Κόντι Άντριους από τη Νέα Ζηλανδία και στα ημιτελικά επικράτησε του Πίτερ Ντα Σίλβα από την Ανγκόλα. Στον τελικό έχασε από τον Μοχάμεντ Λίλι από την Αλγερία για να πάρει το αργυρό!

Στα -60 κιλά, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης κέρδισε τον Αϊμέν Ντένι από την Αλγερία και ακολούθως έχασε από τον Λεονάρντο Ντε Σα από την Ανγκόλα στους «8». Στα ρεπεσάζ, κέρδισε πρώτα τον Γιουνές Μπενλαρίμπι από την Αλγερία και στη συνέχεια, για τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου, τον Ισάκ Μανσέρι επίσης από την Αλγερία!

Οι Γιάννης και Πέτρος έφυγαν από την Τυνησία με δύο μετάλλια, αφού την προηγουμένη ανέβηκαν στο πόντιουμ στις κατηγορίες U21.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαρτίου διεξήχθησαν οι κατηγορίες Junior (U21), όπου η Κύπρος πήρε συνολικά τέσσερα μετάλλια!

Στα +100 κιλά ο Γιάννης Αντωνίου πήρε το χρυσό, κερδίζοντας κατά σειρά τους Μοχάμεντ Μασάχελ (Αλγερία), Σαμίρ Μουλά (Αλγερία) και Σαούντ Μανάιε (Σαουδική Αραβία).

Τα τρία χάλκινα ήρθαν:
* στα -60 κιλά, όπου ο Πέτρος Χριστοδουλίδης αφού έχασε από τον Σερίφι Αλάουι (Μαρόκο), κέρδισε στα ρεπεσάζ τους Φαρές Χάνι (Αλγερία) και Αμπντουλαζίζ Μπουσνάγκ (Σαουδική Αραβία).
* στα -81 κιλά, με τον Πέτρο Κεσίδη να κερδίζει τον Αλί Αμπντελάλ (Αίγυπτο), να χάνει στα ημιτελικά από τον Γάλλο Ρασούλ Χατάιεφ και στα ρεπεσάζ να κερδίζει τον Τυνήσιο Μοχάμεντ Χανάφι.
* στα -78 κιλά, με την Ζάνετ Μιχαηλίδου να κερδίζει την Άγια Γκαμπάλα (Αίγυπτο), να χάνει στα ημιτελικά από την Αρί Ακάμπ (Τυνησία) και στα ρεπεσάζ, να κερδίζει την Νίντα Καζλαουσκάιτε (Λιθουανία).

Τέλος, στα -73 κιλά, την 7η θέση πήρε ο Χρίστος Δημητριάδης, ο οποίος κέρδισε τον Σοφιάν Μπεντάτα (Αλγερία) και τον Τζιασίμ Αγιάτσι (Τυνησία). Στους «8» έχασε από τον Τέντι Κομ (Καμερούν), ενώ στα ρεπεσάζ, ηττήθηκε από τον Λουκ Ντέιβις (Μεγάλης Βρετανίας).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση