ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανερχόμενο ταλέντο στο τζούντο ο Πέτρος Χριστοδουλίδης!

Μεγάλος στόχος του 18χρονου τζουντόκα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Το μεγάλο του ταλέντο και τις εξαιρετικές του δυνατότητες, αποδεικνύει στο τατάμι με τον καλύτερο τρόπο, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης! Ο 18χρονος τζουντόκα, αγωνιζόμενος στα -60 κιλά, έχει σημειώσει σημαντικές διεθνείς επιτυχίες το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στις 12 Μαρτίου 2023 στο Αφρικανικό Όπεν, στην Τυνησία.

Ο αθλητής της Christodoulides Judo Academy μάζεψε στην Τυνησία 25 βαθμούς για την Ολυμπιακή κατάταξη, με αποτέλεσμα να ανέβει στο Νο78, πλησιάζοντας και άλλο το στόχο του για πρόκριση στο «Παρίσι 2024» και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2024. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές που θα βρίσκονται κοντά στην πρώτη 30άδα της Ολυμπιακής κατάταξης, όταν ολοκληρωθεί η περίοδος πρόκρισης, θα λάβουν κάρτα συμμετοχής για το Παρίσι.

Παράλληλα, μετά την επιτυχία του στην Τυνησία, αλλά και τους βαθμούς που μάζεψε από τις συμμετοχές του στα Γκραν Σλαμ του Τελ Αβίβ και Παρίσι (Φεβρουάριος 2023), και στο Τόκιο (Δεκέμβριος 2022), αλλά και το χρυσό μετάλλιο στο Ασιατικό Όπεν τον Νοέμβριο, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στο Νο135 της Παγκόσμιας κατάταξης στα -60 κιλά και στο Νο22 του κόσμου στα U21.

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος το 2021 έλαβε από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) το «Έπαθλο Bank of Cyprus Ανερχόμενα Ταλέντα», είναι υιός του Olympian το 2004 στην Αθήνα, Χρίστου Χριστοδουλίδη.

Πέραν από το χάλκινο μετάλλιο στην ανδρική κατηγορία στην Τυνησία, ο Χριστοδουλίδης κατέκτησε και δεύτερο χάλκινο μετάλλιο, στην κατηγορία U21. Και στις δύο περιπτώσεις, ανέβηκε στο πόντιουμ μέσα από την επίπονη διαδικασία του ρεπεσάζ.

Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης, μας μίλησε για την προσπάθεια του και τους στόχους του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι μας βγαίνουν στους αγώνες και έχω αυτές τις επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους που με στηρίζουν και φυσικά τον πατέρα μου και προπονητή μου Χρίστο. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παλεύω σκληρά για να τα καταφέρω».

Η συνέχεια για τον Πέτρο Χριστοδουλίδη είναι γεμάτη με δράση. Στις 24 Μαρτίου θα αγωνιστεί στο Γκραν Σλαμ στην Τιφλίδα της Γεωργίας και στις 31 Μαρτίου στο Γκραν Σλαμ της Αττάλειας στην Τουρκία. Στις 11 Απριλίου έχει δηλώσει συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Τάτα της Ουγγαρίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μαχητικά Αθλήματα: Τελευταία Ενημέρωση