ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού!

Έρχεται το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Απριλίου 2024 το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κύπρου!

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε! Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, είναι προ των πυλών, και ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, σε ένα διήμερο όπου δρομείς και θεατές θα ζήσουν μία μοναδική φιέστα αθλητισμού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Απριλίου 2024, τα βλέμματα όλης της Κύπρου θα στραφούν στη Λεμεσό, εκεί όπου έμπειροι αθλητές, μέχρι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες και πρωτάρηδες θα σταθούν στην αφετηρία του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού για να κυνηγήσουν το όνειρό τους σε μία από τις 6 διαδρομές της διοργάνωσης.

Συνδιοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού είναι και φέτος ο Δήμος Λεμεσού, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΤΑΛ).

Με παγκύπριο ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο!

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του νησιού έχει γράψει ήδη ιστορία, αφού έχει σημειωθεί παγκύπριο ρεκόρ συμμετοχών στη Μαραθώνια διαδρομή! Συγκεκριμένα 800 δρομείς θα σταθούν στην εκκίνηση έχοντας ως όνειρο να διανύσουν και να τερματίσουν με επιτυχία 42 χλμ., μια συμμετοχή που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Κύπρο και αποτελεί αναμφίβολα ένα ασύλληπτο νούμερο για τα κυπριακά δεδομένα!

Συνολικά οι συμμετοχές από Κύπρο και εξωτερικό και στις έξι διαδρομές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού θα ξεπεράσουν τις 17.000, αφού υπήρξε και φέτος τεράστιο ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών, περισσότεροι από 3.000 δρομείς από 75 πλέον χώρες, που θα βρεθούν στη χώρα μας, με στόχο να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία τρεξίματος που προσφέρει ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, δίπλα από τη θάλασσα, αλλά και για να απολαύσουν τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο αριθμός των ξένων δρομέων που θα καταφθάσουν στη χώρα μας φέτος, έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι.

Δωρεάν μεταφορά για τους δρομείς στη γραμμή εκκίνησης

Σημειώνεται ότι οι αθλητές που θα αγωνιστούν την Κυριακή 14 Απριλίου θα μεταφέρονται δωρεάν στη γραμμή εκκίνησης με λεωφορεία της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ). Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 8 λεωφορεία που θα διασχίσουν τον παραλιακό δρόμο για να μεταφέρουν τους δρομείς στην αφετηρία των αγώνων στον Μόλο. Το σημείο αναχώρησης θα είναι η στάση του λεωφορείου στο Elias Beach Hotel. Το χρονοδιάγραμμα των 8 λεωφορείων έχει ως εξής: 05:30 π.μ., 05:45 π.μ., 06:00 π.μ., 06:15 π.μ., 06:30 π.μ.

Ζωντανή τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη

H τηλεόραση του ΑΝΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού το Σάββατο (13/04) από τις 8:40 μέχρι τις 10:00 το πρωί και την Κυριακή (14/04) από 9:30 με 11:00 το πρωί. Την ίδια στιγμή το ραδιόφωνο του AΝΤ1 με live link θα μας μεταφέρει το κλίμα της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Κοινωνική προσφορά

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού όμως, δεν είναι μόνο μια αθλητική διοργάνωση, είναι πολλά περισσότερα και κυρίως αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης της Λεμεσού, με σημαντική συνεισφορά στο συνάνθρωπό μας. Μόνο τα τελευταία χρόνια οι δρομείς και οι χορηγοί της διοργάνωσης, μέσω της πλατφόρμας givengain.com, υποστήριξαν μέσω της εκδήλωσης περισσότερα από 50 φιλανθρωπικά ιδρύματα, μαζεύοντας σε εισφορές πέραν των 250 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού έχει αγκαλιαστεί από τη Λεμεσό και έχει καταφέρει να εμποτίσει στην τοπική κοινωνία, τις αρχές της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι, του ευ ζήν, του εθελοντισμού και της συμμετοχικότητας. Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνουν οι 800 και πλέον εθελοντές, που αποτελούν το πυρήνα της διοργάνωσης. Ένα σημαντικό επίτευγμα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου. Λεμεσού, καθώς κατάφερε να αναπτύξει και να εμπλουτίσει το εθελοντικό κίνημα της Κύπρου.

Παράλληλα, συνεχίζεται και φέτος η επιτυχημένη κοινωφελής δράση «You Run! We Donate», με την GDEV να στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία θα προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο €1 για κάθε δρομέα -από τους χιλιάδες που θα τρέξουν ξανά στη Λεμεσό- που θα διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού κατά τη διάρκεια των ατομικών αγώνων του Μαραθωνίου.

Ένα Σαββατοκύριακο, έξι διαδρομές για να επιλέξεις την κατάλληλη για σένα

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού, αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024.

Με σημείο εκκίνησης το Μόλο Λεμεσού, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού επιφυλάσσει ένα έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα με 6 διαφορετικές διαδρομές, καλώντας δρομείς όλων των ηλικιών και επιδόσεων να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση του νησιού.

Το Σάββατο 13 Απριλίου θα διεξαχθεί ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5 χλμ., ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε οργανωμένα σύνολα (ομάδες και εταιρείες) να  δοκιμάσουν τα όρια τους, να διασκεδάσουν, να γίνουν ένα! Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά θα ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής και θα απολαύσουν μία υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα μέσα από τον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 14 Απριλίου περιλαμβάνει διαδρομές που προσελκύουν κάθε χρόνο αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το Μαραθώνιο Δρόμο 42 χλμ., τον Muskita Ημι-Μαραθώνιο Δρόμο 21 χλμ., τον Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. και τον RemAthlon Ατομικό Δρόμο 5χλμ. 

Πρόγραμμα Εκκινήσεων

Σάββατο 13/04

09:00 Primetel Εταιρικός Αγώνας 5 χλμ.

11:30 Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ. (9-12 ετών)

12:00 Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ. (6-8 ετών)

Κυριακή 14/04

07:30 Μαραθώνιος Δρόμος 42 χλμ.

07:45 Muskita Ημι-Μαραθώνιος Δρόμος 21 χλμ.

08:00 Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ.

10:45 RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5χλμ. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ομαλή διεξαγωγή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το Σάββατο 13 Απριλίου θα κλείσει το παραλιακό μέτωπο Λεμεσού από το ύψος της οδού Ανεξαρτησίας μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου Crowne Plaza, από τις 08:00 μέχρι τις 11:00.

Την Κυριακή 14 Απριλίου οι δρόμοι που θα επηρεαστούν είναι οι:

  • δρόμος Ασώματου προς roundabout Mymall,
  • δρόμος από roundabout MyMall προς roundabout Ladies Mile,
  • δρόμος από roundabout Ladies Mile προς roundabout Νέου Λιμανιού,
  • δρόμος από roundabout Νέου Λιμανιού – Φραγκλίνου Ρούσβελτ – Παραλιακός,
  • παραλιακό μέτωπο από κάστρο μέχρι Elias Beach Hotel.

Οι δρόμοι θα είναι κλειστοί από τις 06:30 μέχρι τις 13:30.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος του Ασωμάτου-Λεμεσού, από την έξοδο του Υδατοπάρκου Φασούρι μέχρι την Μαρίνα Λεμεσού, θα παραμείνει κλειστός προς την τροχαία κίνηση από τις 06:30 μέχρι και τις 09:30.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.limassolmarathon.com

Οι χορηγοί του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού

Συνδιοργανωτές: Δήμος Λεμεσού, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ).

Ονομαστικός χορηγός: ΟΠΑΠ

Χορηγοί αγώνων:

Primetel, Muskita Aluminium Industries, Petrolina, RemAthlon by Remedica και Andrey and Julia Dashin’s Foundation

Πλατινένιοι χορηγοί:

Mcdonald’s, GDEV, KIA, MUFG Investor Services, SMT Shipping, Punin Group, Public, Aegean, Υφυπουργείο Τουρισμού, Under Armour, ASG Leasing και Red Wolf.

Χρυσοί χορηγοί:

CNP Asfalistiki, Mπύρα Erdinger Alcohol Free, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Άγιος Νικόλαος, Garmin Cyprus, Cosmos Sport, Holland & Barrett, La Roche Posay, Interfreight Logistics, ETKO, Beonix Festival, Sportsoft, KPMG και Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Ασημένιοι χορηγοί:

GO ON Protein Bars, Ισοτονικά ποτά Veroni, ACS Courier, ADTECH, NYX Hotel και Honeywell Travel

Χορηγός Επικοινωνίας: ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1 Radio

Υποστηρικτές:

Brainrocket, FX Careers, The Tribe, Crespo App, Orthomol, ECOMMBX, Green Dot, Stirixis, Nextbike, Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, RunLab και Beet It.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση