ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
29° Λευκωσία,
27 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Παραιτήθηκε για σεξιστικά κορυφαίο στέλεχος των Αγώνων του Τόκιο

Προ 25ετίας είχε διατελέσει και πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο υπέβαλε ο Γιοσίρο Μόρι. Ο 83χρονος άνδρας προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις με τα σεξιστικά σχόλια που έκανε.

«Οι ακατάλληλες δηλώσεις μου προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση. Θέλω να παραιτηθώ από την προεδρία», ανέφερε στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής για το «Τόκιο 2020».

Ο Μόρι, που για έξι μήνες προ 25ετίας είχε διατελέσει και πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, είχε δηλώσει προ ημερών: «Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος και αυτό γιατί έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν, κάτι που είναι ενοχλητικό. Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους».

Παρότι έσπευσε να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη, ο Μόρι δεν μπόρεσε να γυρίσει το κλίμα σε βάρος του και υπήρξε τεράστιο κύμα αντιδράσεων που απαιτούσε την αποχώρησή του από τη θέση ευθύνης που κατέχει. Πέρα από τα σχόλια σε βάρος του, υπήρξαν εκατοντάδες παραιτήσεις εθελοντών.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση