ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Με πέντε νέα αθλήματα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028

Ανανεωμένοι από πλευράς αθλημάτων θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πρόγραμμα των Αγώνων θα ενσωματωθούν πέντε νέα αθλήματα, και συγκεκριμένα το το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, το κρίκετ, το λακρός, το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός.

Τα δύο τελευταία είναι και τα πιο καινοτόμα, καθώς δεν έχουν υπάρξει ποτέ στο πρόγραμμα Ολυμπιάδας. Το ποδόσφαιρο με σημαία μοιάζει με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο αλλά με λιγότερη σωματική επαφή, ενώ το σκουός παίζεται με δύο ή τέσσερις παίκτες και λαμβάνει χώρα σε ένα γήπεδο με τέσσερις τοίχους και μια μικρή μπάλα από καουτσούκ.

«Η επιλογή αυτών των αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αθλητική κουλτούρα στην Αμερική και θα παρουσιάσει τα αμερικανικά αθλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις ΗΠΑ. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν ξεχωριστούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Η ένταξή τους στο πρόγραμμα θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και παγκοσμίως», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση