ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Ρωσία προετοιμάζεται να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Η επίσημη ενημέρωση

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε πως η χώρα του σκοπεύει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 με δύο υποψήφιες πόλεις.

Η Ρωσία θέλει να βγάλει το στίγμα του κράτους των «ντοπαρισμένων» και γι’ αυτό έχει βάλει σκοπό να διεκδικήσει Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε πως δύο πόλεις, η Αγία Πετρούπολη και το Καζάν, θα ετοιμάσουν φακέλους υποψηφιότητας, με μία εκ των δύο να παίρνει από την κυβέρνηση το χρίσμα για να διεκδικήσει την διοργάνωση από την ΔΟΕ.

Η Ρωσία δεν κατεβαίνει ως ενωμένη χώρα στους τελευταίους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους αθλητές που παίρνουν δικαίωμα συμμετοχής, να αγωνίζονται με την σημαία της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας τους. Η Ρωσία εδώ και μια δεκαετία σχεδόν είναι σε «καραντίνα» λόγω του σκανδάλου με το ομοσπονδιακό ντόπινγκ σε πολλά αθλήματα κι ενώ το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας εξακολουθεί να αγνοεί τα απαιτούμενα της WADA για να αρθεί η τιμωρία τους. Στην Ρωσία ευελπιστούν πως αυτό θα αλλάξει τα επόμενα 1-2 χρόνια, ωστόσο είναι ένα σοβαρό μείον στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την διοργάνωση.

Η μόνη φορά που έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες στη Ρωσία, ήταν το 1980 στην Μόσχα, που είχαν «στιγματιστεί» από το μποϊκοτάζ πολλών κρατών, μεταξύ των οποίων πρωτοστατούσαν οι ΗΠΑ. Να τονιστεί πως οι επόμενοι τρεις Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν οριστεί να γίνουν σε Παρίσι (2024), Λος Αντζελες (2028) και Μπρισμπέιν (2032).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τελευταία Ενημέρωση