ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1: Ανακοινώνει το σχέδιο Net Zero Carbon μέχρι το 2030

Βιολογικό σχέδιο για το καλό του περιβάλλοντος…

Τάσος Χρυσοστόμου

Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ένα φιλόδοξο σχέδιο βιωσιμότητας για να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030.

Αυτή η πρωτοβουλία θα καλύψει τη δραστηριότητα σε τροχιά – εν ώρα αγώνα δηλαδή- αλλά και τις υπόλοιπες γενικές δραστηριότητες ως άθλημα.

Η Formula 1 προτωπορεί για το καλό του περιβάλλοντος…

Το σχέδιο έρχεται μετά από 12 μήνες έντονης συνεργασίας με την FIA. Επιπλέον συμμετείχαν εμπειρογνώμονες της Formula 1, υποστηρικτές και συνεργάτες, με αποτέλεσμα ένα φιλόδοξο και εφικτό σχέδιο.

Τα έργα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα αρχίσουν αμέσως να ξεκινήσουν το ταξίδι του να γίνουν πιο βιώσιμοι.

Η Formula 1 βρισκόταν και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας σε όλη την ιστορία της με προόδους που έχουν ευνοηθεί άμεσα από την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. Οι αεροδυναμικές καινοτομίες, οι εξελίξεις στην ασφάλεια, τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας, τα εργαλεία πλοήγησης και τα σύνθετα υλικά από τη F1 έχουν υιοθετηθεί από εταιρίες αυτοκινήτων.

Η ανάπτυξη τεχνολογιών που μειώνουν και εξαλείφουν τις εκπομπές άνθρακα από τον τρέχοντα κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE). Η υβριδική μονάδα ισχύος θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 Η τρέχουσα υβριδική μονάδα ισχύος F1, η οποία παράγει περισσότερη ισχύ με λιγότερα καύσιμα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με προηγμένα συστήματα βιώσιμων καυσίμων και ανάκτησης ενέργειας παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία να παραδώσει μια υβριδική μονάδα ισχύος με καθαρό μηδενικό άνθρακα. Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο από τα 1,1 δισεκατομμύρια οχήματα στον κόσμο που κινούνται από ICEs, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως.

Εκτός από τα σχέδια για την εξάλειψη του αποτυπώματος άνθρακα του αυτοκινήτου F1 και των επιτόπιων δραστηριοτήτων, οι πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνουν δράση για να διασφαλιστεί η F1 μετακίνηση σε εξαιρετικά αποδοτική εφοδιαστική και ταξίδια και 100% ανανεώσιμα τροφοδοτούμενα γραφεία, εγκαταστάσεις και εργοστάσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή / Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση

<