ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ στην Συνεδρίαση του Συμβουλίου Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας

Καθορίστηκε η στρατηγική σε 4 πυλώνες στους οποίους εστιάζει το ενδιαφέρον του το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Κοινοπολιτείας για τον Αθλητισμό

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 οι εργασίες της Ετήσιας Συνεδρίασης των Μελών του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Κοινοπολιτείας για τον Αθλητισμό – CABOS. Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο Συμβουλευτικό Σώμα με διετή θητεία, 2023-2025, και εκπρόσωπο στο 15μελές Συμβούλιο τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας, το Λονδίνο, στην παρουσία της Γενικής Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Πατρίσια Σκότλαντ. Η κυρία Σκότλαντ παρακολούθησε την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των τεσσάρων ομάδων εργασίας οι οποίες αποτελούνται από τα μέλη του Συμβουλίου.

Οι ομάδες εργασίας συνήλθαν, επεξεργάστηκαν και καθόρισαν τη στρατηγική σε 4 πυλώνες στους οποίους εστιάζει το ενδιαφέρον του το Σώμα: Ο αθλητισμός ως μέσο επίτευξης στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs Goals), Διακυβέρνηση/ακεραιότητα/σεβασμός και προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό, ο ρόλος της καινοτομίας και επενδύσεων στον αθλητισμό, και αθλητισμός ως μέσο επίτευξης κοινωνικής συνοχής σε θέματα ισότητας, νεολαίας, εκπαίδευσης και υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθορίστηκε επίσης η στρατηγική υλοποίησης των αποφάσεων και δεσμεύσεων των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας οι οποίες πάρθηκαν στη 10η Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ το 2022, αλλά και τρόποι επέκτασης των συνεργειών μεταξύ των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας σε κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η συνάντηση ήταν προπαρασκευαστική, προετοιμάζοντας τα θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Κοινοπολιτείας η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2024 στο Παρίσι, καθώς και τη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στη Σαμόα, τον Οκτώβριο του 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση