ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γονάτισε ο Eminem στο show του στο Super Bowl

Έστειλε ένα βροντερό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Το 15λεπτο show στο ημίχρονο του Super Bowl αποζημίωσε τους φίλους της μουσικής με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν Kendrick Lamar, Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige και 50 Cent.

Ο Eminem έστειλε ένα βροντερό μήνυμα κατά του ρατσισμού γονατίζοντας στη σκηνή αφού εκτέλεσε το τεράστιο hit «Lose Yourself», σε μια κίνηση συμβολισμού που θύμισε αυτή του πρώην quarterback Κόλιν Κέπερνικ, ο οποίος το 2016 είχε αντιταχθεί με τον τρόπο αυτό στην αστυνομική βία και τις επιθέσεις κατά μαύρων στις ΗΠΑ. Η ενέργεια αυτή είχε τότε επικριθεί γιατί έγινε στη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο λευκός ράπερ έκανε κάτι τέτοιο. Το 2017, στη διάρκεια τελετής βραβείων της Hip Hop είχε ταχθεί υπέρ του Κέπερνικ και κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η κίνηση του Eminem να γονατίσει στη σκηνή προκάλεσε και πάλι ποικίλες αντιδράσεις, θετικές ως επί το πλείστον αλλά και κάποιες αρνητικές από άτομα με… ακραίες αντιλήψεις. Αρχικά αναφέρθηκε πως το γονάτισμα του Eminem προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις του NFL, μια λίγκα που έχει περισσότερο… λευκή «πελατεία». Ωστόσο υπήρξε άμεση διάψευση από πλευράς NFL τονίζοντας πως ήταν εν γνώσει τους η κίνηση του Eminem, περίμεναν από τις πρόβες πως θα την κάνει και δεν τον απέτρεψαν.

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση