ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
20° Λευκωσία,
17 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

F1: Το GP Βελγίου διακόπηκε προτού καν ξεκινήσει λόγω βροχής (live)

Όλα ανοικτά για τη διεξαγωγή!

24sports team

info@24sports.com.cy

Η πολύ δυνατή βροχή στο Σπα ανάγκασε τους διοργανωτές να καθυστερήσουν την εκκίνηση του αγώνα.

Την ώρα που το GP Βελγίου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, οι ουρανοί πάνω από την πίστα του Σπα είχαν ανοίξει και η βροχή έπεφτε πολύ δυνατή στην πίστα.

Αυτό έκανε πολύ επικίνδυνο να ξεκινήσει κανονικά το GP και ο Μάικλ Μάσι, Διευθυντής Αγώνα, αποφάσισε να καθυστερήσει την εκκίνηση αρχικά για 10 λεπτά και αργότερα για άλλα 10 λεπτά.

Ο Μάσι περίμενε να μειωθεί η ένταση της βροχής για να δώσει εντολή να γίνει η εκκίνηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με βρόχινα ελαστικά πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Καθώς όμως η βροχή δεν έδειχνε διάθεση να μειωθεί, ο αγώνας διακόπηκε προτού καν ξεκινήσει με κόκκινη σημαία. Να σημειωθεί ότι έχουν ξεκινήσει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για το αν είναι δυνατόν ο αγώνας να διεξαχθεί τη Δευτέρα (30/8), όμως προς το παρόν απάντηση δεν υπάρχει.

Live ενημέρωση:

17:04: Το ιατρικό αυτοκίνητο βρίσκεται στην πίστα για επιθεώρηση των συνθηκών. Η πίστα φαίνεται σε καλή κατάσταση, αλλά η ορατότητα λόγω της ομίχλης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
17:05: Πρέπει να συμπληρωθούν δύο γύροι δράσης για να απονεμηθούν οι μισοί βαθμοί στους πρώτους οκτώ. Πράγμα που έχει συμβεί πέντε φορές στο παρελθόν με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του Grand Prix Μαλαισίας του 2009 που είχε διακοπή μετά από 31 γύρους λόγω τροπικής καταιγίδας. Νικητής τότε ήταν ο Τζένσον Μπάτον για λογαριασμό της Brawn GP.
17:10: Υπενθυμίζουμε πως ακόμα δεν υπάρχει κατάταξη. Ως εκ τούτου, εάν δεν διεξαχθεί ο αγώνας δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα και δεν θα απονεμηθούν βαθμοί.
17:18: Ο Μάσι ενημέρωσε τη Red Bull πως ο Πέρεζ μπορεί να εκκινήσει κανονικά τον αγώνα. Όμως επειδή δεν ήταν στο grid 5 λεπτά πριν την επίσημη έναρξη, θα πάρει εκκίνηση από το pit-lane.
17:21: Έχει ξεκινήσει ήδη το τρίωρο, από τις 16:00 ώρα Κύπρου, έχει αφαιρεθεί ήδη ένας γύρος από τον αγώνα.
17:30: Ο αγώνας θα γίνει με 39 γύρους, εάν γίνει το Grand Prix. Τουλάχιστον θα γίνουν δύο γύροι για να μοιραστούν οι μισοί βαθμοί.
17:35: Ο Πέρεζ συγχαίρει έναν-έναν τους μηχανικούς του, που επιδιόρθωσαν τη ζημιά στην RB16B. Το αν τελικά θα τη χρησιμοποιήσει, είναι άλλο θέμα.
17:44: Πάντως από την τηλεοπτική κάλυψη δεν φαίνεται να έχουν βελτιωθεί και τόσο οι συνθήκες στο Βέλγιο. Καθώς η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται και έχουμε ακόμα 1 ώρα και 16 λεπτά μέχρι να κλείσει το παράθυρο διεξαγωγής αγώνα, στενεύουν τα περιθώρια.
17:58: Όπως φαίνεται, το πλάνο είναι να γίνουν κάποια στιγμή μέχρι τις 19.00 Ελλάδας έστω 2 γύροι κανονικού αγώνα πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και να απονεμηθούν οι μισοί βαθμοί.
18:05: Εξέλιξη: Το χρονόμετρο έχει επισήμως σταματήσει. Στη 1 ώρα ακριβώς, με τους αγωνοδίκες να επικαλούνται, όπως προβλέπεται βάσει κανονισμών, ανωτέρα βία. Για να δούμε. Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και η απορίες όλων των εμπλεκόμενων, είναι εύλογες!
18:09: Απομένουν κάτι λιγότερο από 3,5 ώρες ώστε να δύσει ο ήλιος στο Σπα του Βελγίου.
18:23: O Μάσι, σε συνομιλία που είχε με την ομάδα της Mercedes, αποκάλυψε πως ψάχνει κενό στον καιρό, ώστε να δούμε λίγη δράση στην πίστα.
18:41: Ειδικά εξοπλισμένα οχήματα βρίσκονται στην πίστα ώστε να απομακρύνουν το στάσιμο νερό ώστε να αποφευχθεί η υδρολίσθηση σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ο αγώνας.
18:46: Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για νέα επίσημη ενημέρωση σε 10 λεπτά (6:55μμ ώρα Ελλάδος).
19:00: Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Νέα ενημέρωση στις 19:05 ώρα Ελλάδος.
19:07: Σε έντεκα λεπτά ξεκινάει ο αγώνας με μία ώρα διάρκεια.

Τρομερός Λάντο:

Το post:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση