ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι χρόνια από το ατύχημα που καθήλωσε τους πάντες!

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από το ατύχημα που είχε στις γαλλικές Άλπεις ο θρύλος της Formula 1, Μίχαελ Σούμαχερ.

Η μοίρα θαρρείς και έχει βάλει στο μάτι τους κορυφαίους της Formula 1. Μετά τον Νίκι Λάουντα που βγήκε ζωντανός από τις φλόγες και τον Άιρτον Σένα που ξεψύχησε στην άσφαλτο, η μοίρα επιφύλασσε μάλλον τα χειρότερα στον Μίχαελ Σουμάχερ.

Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια, στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είδε την ζωή του να αλλάζει για πάντα και έκτοτε ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει…

Ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απολάμβανε την… συνταξιοδότησή του. Λίγους μήνες μετά το αντίο του στην δράση, οι διακοπές του στις γαλλικές Άλπεις εξελίχθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Κάνοντας σκι βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε πάνω σε έναν βράχο.

Παρότι φορούσε κράνος, υπέστη βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις. Παρέμεινε σε τεχνητό κώμα για μήνες και μετά από 254 μέρες νοσηλείας πήρε εξιτήριο για το σπίτι του στην Λοζάνη.

Από την πρώτη στιγμή ένα τεράστιο πέπλο μυστηρίου καλύπτει την κατάσταση της υγείας του και τις συνθήκες που ζει. Η οικογένειά του έκλεισε ερμητικά τις πόρτες του σπιτιού του και η εκπρόσωπός του, Ζαμπίνε Κεμ, αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Όποιος τολμά να… αποκαλύψει, εντός ή εκτός εισαγωγικών, το παραμικρό για τον «Σούμι» και τη ζωή του μετά το ατύχημα, έρχεται αντιμέτωπος με αγωγές πολλών … ψηφίων από την οικογένεια που έχει καταφέρει να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό όσα συμβαίνουν εντός της οικίας της, παρά το τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η σύντροφος της ζωής του, Κορίνα, παραμένει πάντα στο πλευρό του, «κέρβερος» πραγματικός, ζητώντας σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή. Και δυστυχώς στο δράμα που βιώνουν, καθώς οι (έστω και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες) μιλούν για έναν άνθρωπο καθηλωμένο, που αδυνατεί να επικοινωνήσει επαρκώς με το περιβάλλον και που χρειάζεται διαρκή φροντίδα…

 

πηγή: sportfm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Υπόλοιπα: Τελευταία Ενημέρωση

X