ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάλε: Πρόκριση στον τελικό για τον Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πήρε την τιτανομαχία απέναντι στον Ζβέρεφ με 2-1 σετ

Την τέταρτη σερί νίκη του επί του Σάσα Ζβέρεφ σημείωσε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Χάλε (ATP 500).

Μετά από μια πολύ υψηλού επιπέδου αναμέτρηση διάρκειας τριών ωρών, ο 29χρονος Ρώσος (No.9) επικράτησε του Νο.3 τενίστα στον κόσμο με 7-6(3), 6-7(1), 6-4 και θα παλέψει για τον δεύτερο τίτλο του στο γρασίδι κόντρα στον νικητή του ματς Μπούμπλικ-Χατσάνοφ.

Ο Μεντβέντεφ κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα τη... σκληρή απώλεια του δεύτερου σετ, όπου είχε τρία ματς πόιντ (στο 5-6), και να μπει στη θέση του οδηγού στο τρίτο σετ με το μπρέικ που σημείωσε στο τέταρτο γκέιμ (3-1).

Κινδύνευσε άμεσα στο επόμενο γκέιμ, ωστόσο έμεινε όρθιος στα τέσσερα μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του με μεγάλη βοήθεια από το σερβίς του και τελικά καθάρισε χωρίς άλλα προβλήματα τον αγώνα όταν πήρε τις μπάλες στο 5-4.

Θα είναι ο τέταρτος τελικός του σε γρασίδι (1-2) και ο πρώτος στο tour μετά το Indian Wells του 2024! Το ρεκόρ του απέναντι στον Ζβέρεφ είναι πλέον 13-7 και αυτή ήταν η πρώτη Top 10 νίκη του μετά τα ATP Finals πέρυσι τον Νοέμβριο.

Είναι συνολικά ο 39ος τελικός της καριέρας του (20-18) και θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον τίτλο στο Χάλε, αφού το 2022 είχε ηττηθεί στον τελικό από τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Ο μοναδικός τίτλος του σε χορτάρι ήρθε έναν χρόνο αργότερα στη Μαγιόρκα, όπου νίκησε στον τελικό τον Σαμ Κουέρι.

aek365.org

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση