ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τσιτσιπάς: Απ’ το «δεν έχω έμπνευση» στην… κορυφή

Πριν από λίγους μήνες ο Στέφανος πέρασε μια μεγάλη κρίση, κι όμως βγήκε πολύ πιο δυνατός

Εφραίμ Γεωργίου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία στον χθεσινό τελικό των ATP Finals. Με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι και εκεί έχανε με 0-1 σετ, κέρδισε με 2-1. Το τρόπαιο αυτό είναι και η κορυφαία στιγμή στην μέχρι σήμερα καριέρα του Στέφανου.

Κι όμως δεν ήταν όλα τόσο απλά. Πριν από 3 περίπου μήνες ο Στέφανος πέρασε μια μεγάλη κρίση. Είχε «μπλοκάρει» απ’ την πίεση και σταμάτησε να απολαμβάνει το άθλημα. «Νιώθω σαν να κάνω τα ίδια στο γήπεδο, την ίδια εκτέλεση, το ίδιο, την ίδια στρατηγική και όλα. Και αισθάνομαι ότι το μυαλό μου δεν το αντέχει άλλο αυτό. Είναι απλά...δεν αισθάνομαι να έχω έμπνευση, παίζω στο γήπεδο και δεν νιώθω ότι κυνηγάω κάτι». 

Κι όμως απ’ εκείνη τη δήλωση και έπειτα μεσολάβησαν πολλά. Ο Στέφανος βρήκε την έμπνευση που είχε χάσει, και άρχισε και πάλι να απολαμβάνει το παιχνίδι. Πλέον στο μυαλό του δεν είναι μόνο οι πόντοι και οι νίκες, αλλά αντίθετα γουστάρει να βρίσκεται στο γήπεδο και να παίζει τένις.

Αυτό είναι και το κλειδί για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Είναι σημαντικό να μην χάνει κανείς το δρόμο του. Ναι οι πόντοι, οι νίκες, οι τίτλοι μετρούν και σου δίνουν μεγάλη χαρά, αλλά αν η προσήλωση σου είναι αποκλειστικά στο αποτέλεσμα κάπου θα χαθείς.

Πνευματικά ο Στέφανος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ. Βρήκε την ισορροπία που χρειάζεται ανάμεσα στους στόχους για νίκες, τρόπαια και την διασκέδαση. Και όταν το βρεις αυτό, και συνάμα έχεις το ταλέντο του Τσιτσιπά, τότε έχει όλα τα εφόδια για να φθάσεις ακόμη πιο ψηλά.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X