ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόστιμο στην αντίπαλο της Σάκκαρη

Διαβάστε το λόγο που τιμωρήθηκε

Η Μαρία Σάκκαρη είχε εύκολο έργο στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, καθώς σε λιγότερο από μια ώρα κέρδισε την Αμερικάνα Άννα Τατισβίλι με 6-0,6-1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αντίπαλός της να τιμωρηθεί με πρόστιμο από την παγκόσμια ομοσπονδία ύψους €46,000 για «απόδοση κάτω από τα επαγγελματικά επίπεδα»!

Ουσιαστικά, ο κανονισμός αυτός μπήκε τα τελευταία χρόνια από την ITF για να εμποδίσει αθλητές που είναι τραυματίες, και αξιοποιούν το δικαίωμα να προστατεύουν τη θέση τους στην κατάταξη, να κατεβαίνουν ανέτοιμοι σε τουρνουά απλά για να πάρουν το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή.

Το κατά πόσο θα προκύψει τιμωρία το αποφασίσει ο διαιτητής μιας αναμέτρησης και το πρόστιμο ισοδυναμεί με το ποσό που παίρνει ένας παίκτης όταν αποκλειστεί στον πρώτο γύρου του αντίστοιχου grand slam. Η Τατισβίλι κρίθηκε πως αυτό έκανε και έτσι τιμωρήθηκε. Ακόμα και αν αποφασίσει να εφεσιβάλει την απόφαση, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει το πρόστιμο ή αν θέλετε να επιστρέψει το ποσό. Με βάση τους κανονισμούς θα μπορούσε να αποσυρθεί πριν το τουρνουά, αφού ήταν ανέτοιμη, και να μοιραστεί τα λεφτά της συμμετοχής με την παίκτρια που θα έπαιρνε τη θέση της.

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

<