ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Τσιτσιπάς για τους Έλληνες φιλάθλους: «Πρέπει να σέβονται περισσότερο τον αντίπαλο»

Ξεπέρασαν τα όρια κατά τη διάρκεια του αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι οι Έλληνες φίλαθλοι ξεπέρασαν τα όρια κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Σαλβατόρε Καρούζο στον πρώτο γύρο του Australian Open. 

«Μου αρέσει που έρχονται και με υποστηρίζουν, δίνει πολλά θετικά στο παιχνίδι μου», είπε αρχικά ο νεαρός τενίστας. «Δεν ξέρω γιατί θέλουν να ξεφεύγουν μερικές φορές. Εκείνος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και τι είναι τα συνθήματα. Αλλά πρέπει να σέβονται περισσότερο τον αντίπαλο. Αυτό είναι, τίποτα άλλο. Να κάνουν αυτό που θέλουν με περισσότερο σεβασμό. Θα την περιέγραφα σαν μια ποδοσφαιρική συμπεριφορά που πρέπει να μείνει εκεί, να μην πηγαίνει στο τένις».

Τον ρωτήσαμε αν προτιμάει την καθαρά τενιστική ατμόσφαιρα, πιο ήσυχο περιβάλλον. «Μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν, αλλά με περισσότερο σεβασμό. Και με περισσότερο θόρυβο, δεν έχω θέμα με αυτά. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που τις βρήκα extreme. Δεν ήταν απαραίτητες. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο Μπρίσμπεν, στο ATP Cup. Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με αυτά την ώρα που παίζω, γιατί πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και να μην ασχολούμαι με το τι γίνεται έξω».

Η νίκη στον πρώτο γύρο μετά από δύο αποτυχημένες major πρεμιέρες σίγουρα ικανοποιεί τον 21χρονο τενίστα: «Υπάρχει ένταση όταν αρχίζεις ένα Grand Slam. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις, σε το φόρμα θα βρεις τον αντίπαλο. Ένιωσα καλά στο γήπεδο σήμερα. Ένιωσα ότι το παιχνίδι μου ήταν εκεί. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον δεύτερο γύρο και ελπίζω να ανεβάσω το επίπεδό μου, να παίξω καλύτερα».

Πηγή: gazzetta.gr

 

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X