ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νικ Κύργιος: Επικαλείται πρόβλημα ψυχικής υγείας στη δίκη για άσκηση βίας σε πρώην του

Οι δικηγόροι του Νικ Κύργιου επικαλέστηκαν προβλήματα ψυχικής υγείας

Για προβλήματα ψυχικής υγείας έκαναν λόγο οι δικηγόροι του Νικ Κύργιου στην πρώτη ακρόαση σε δικαστήριο της Αυστραλίας μετά τις κατηγορίες για άσκηση σωματικής βίας που αντιμετωπίζει από την πρώην σύντροφό του, Κιάρα Πασάρι.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αυστραλού με ελληνικές ρίζες τενίστα θα επιδιώξει την απαλλαγή του από τη συγκεκριμένη κατηγορία και έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το περιστατικό που είχε καταγγελθεί είχε συμβεί τον Ιανουάριο του 2021 και το φερόμενο ως θύμα το είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κάκαλις-Σμιθ ανέφερε πως ο Κύργιος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2015 και μάλιστα παρουσίασε και κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο αθλητής επί του θέματος στο παρελθόν. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, το νούμερο 20 στην παγκόσμια κατάταξη είχε αποκαλύψει πως είχε περάσει μια πολύ «σκοτεινή» περίοδο, στην οποία είχε κάνει καταχρήσεις και είχε σκεφτεί ακόμη και την αυτοκτονία.

«Ήμουν μόνος, σε κατάθλιψη, πολύ αρνητικός σε όλα, έπινα πολύ αλκοόλ, έπαιρνα ναρκωτικά και απομάκρυνα από κοντά μου οικογένεια και φίλους. Ένιωθα πως δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του ότι αρνιόμουν να στηριχτώ σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο», είχε αναφέρει ο Κύργιος μέσω Instagram.

Η επόμενη ακρόαση, στην οποία κατά τους δικηγόρους του θέλει να παραστεί και ο ίδιος ο Κύργιος, είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου. Ο 27χρονος πρόκειται να λάβει μέρος στο Open της Ιαπωνίας αυτές τις μέρες, επιστρέφοντας στα κορτ μετά το US Open όπου έφτασε ως τα προημιτελικά. Στο πλευρό του στο Τόκιο είναι η σύντροφός του, Κοστίν Χάτζι, με την οποία πρόκειται να αρραβωνιαστεί.

Πηγή: sport-fm.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση